Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč myčka hotpoint ariston LFTA 42874.R stále hlásí chybu 11

Od: romi odpovědí: 3 změna:

Poraďte. U myčky došlo k prolínání vody steřelou hadicí oběhového čerpadla a voda asi způsobila zkrat řídícího modulu. Ten vůbec nereagoval. Po koupi nového naprogramovaného modulu a výměny hadice se spustí program, voda se napustí, ale oběhové čerpadlo nezapne, začne vypouštění a bliká chyba 11. Dohledal jsem, že to značí vadný motor čerpadla. Zakoupil jsem tedy motor nový, je to typ BLDC VSM- E2- IMQ a stále stejná chyba. Můj dotaz zní, je ještě nějaká možnost blokování sepnutí motoru? Případně jde tento motor odzkoušet tzv. na koleně? Vodiče proměřeny, 220V silové do motoru jde a také tři vodiče do řídícího modulu OK. Myčka je celkem zachovalá a vzhledem k již investované částce bych rád zprovoznil. Děkuji za odpověď

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Není tam někde něco ucpané. Že by proto praskla hadice a spálil se motor. Je potřeba odstranit příčinu. Nejen vadné díly. Takže můj typ je někde něco neprůchozí.;)

doplněno 07.04.23 20:00:

Víc mě nenapadá, pokud je deska elektroniky nová a motor taky

doplněno 07.04.23 20:02:

Na myčkách a pračkách většinou jde zapnout kombinací stisku kláves při startu servisní režim, kdy se vše odzkouší a pustí ve velmi krátkém čase. Typicky 2 minuty.

Akorát dohledat servisní manuál.

romi
hodnocení

To bylo první, co jsem kontroloval. Vše je čisté a průchozí. Tento motor je elektronicky komutovaný a mé podezření je na elektrickou příčinu, proč motor nespustí.

hodnocení

0x
Někdy se opravy nevyplatí.Už by jste měl za ty peníze do opravy skoro novou,že?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]