Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny,
poprosím o radu,předělávám tyčový vysavač z článků nimh na články li-ion.Je to již druhý v pořadí a zatímco u prvního zapojení balanceru pro tři články li-ion vše funguje jak má,tak u druhého zapojení to bohužel několik balancerů nepřežilo.
Zapojil jsem mínus pol,potom první článek a když jsem k balanceru připojil druhý článek tak se u něho přepálila cesta a šel do kytek.Tak se to plus mínus opakovalo několikrát po sobě.Zapojení článků jsem několikrát kontroloval,to je v pořádku.
Nevíte prosím někdo v čem dělám chybu?Děkuji všem,už nevím co s tím dělat.
Dobrý den,
moc děkuji,zkusím tedy ještě jednou.Jenom pro jistotu,co když ani tohle nebude fungovat?
Ale asi máte pravdu,protože když jsem mimo vysavač připojil jenom silové vodiče,tak na výstupu bylo normálně 12V.
Potom jsem to,nevím proč zapojoval od mínusu a to je zřejmě ten problém.Moc a moc děkuji,už jsem ztrácel odvahu to znovu zapojit.
Jinak samozřejmě páruji články na stejné úrovni nabití.Jenom ne vždy jsou bohužel ze stejné serie,ale snažím se je alespon dle kapacity mít stejné.Stačí prosím tohle,nebo je potřeba měřit vnitřní odpor článků a podle toho je párovat.
Děkuji za ochotu a čas.
Ještě prosím,můžu poprosit odkaz na net na to zapojení,ted jsem koukal na you tube na předělávku
12V olověné baterie 7ah,kde dotyčný zapojil prvně mínus,pak 4.2V,potom 8.4V a nakonec mínus.
Tak jenom pro info.Děkuji.
Srovnaný vnitřní odpor je hlavně důležitý tam, kde se očekává plný proudový odběr, jako třeba u vrtačky, kde múže uživatel odebírat maximální proud i desítky empér, který baterky dají. Jestli tam byly NiMh, tak spíš čekám, že tak velký proud si to vzít neumí, tak když odpor změřený nebude, tak nebude.
Stejně mi to vrtá hlavou, máte multimetr, jste si jistý, že neotáčíte polaritu? Na plášti je mínus, na čudlíku plus. Po vaší zkušenosti bych před připojením každého dalšího drátu dal do série odpor např. 47 Ohm, abych omezil případný zkratový proud a změřil bych proud do desky.
Jinak články 18650 fakt není dobré pájet přímo, vždy kupuji ty s nabodovaným plíškem a pájím plíšek trčící mimo baterku. Pokud zachraňuji staré články, opět je rozebírám tak, aby z nich zůstal trčet kousek plíšku, který se dá pájet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.