Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nákup iPadu v USA

Od: yosef odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,
kamarád letí do USA a já bych si rád koupil oficiální refurbished ipad pro, s daní na floridě to vyjde na 12 000Kč a je to vpodstatě nový ipad, takže se mi to vyplatí víc, než koupit něco v ČR z bazaru nebo nové bez daně. Problém ale nastává s placením poplatků při příletu do EU. Správně je potřeba tyto poplatky (cca 25%) zaplatit, ale já se ptám, jestli když kamarád ipad rozbalí a uchová ho ve svém příručním zavazadle, zatímco krabičku nechá v kufru, tak celníci budou chtít poplatky zaplatit, když budou předpokládat, že si iPad asi koupil už v ČR? Jak vlastně probíhá přílet do EU ze země mimo schengenský prostor?

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

5x

Je to jen o náhodě a o štěstí.Probíhá to tak, že cestující v příletové hale se rozhodne jestli jde k proclení a nebo ne,jsou tam dva směry.Jestli nepřihlasuje něco k proclení,postupuje dál a celníci tam stojí a pokukují po lidech.Náhodně si vytypnou někoho a toho prošacují.Vědí podle místa příletu co lidi z dané destinace vozí / např. Egypt cigarety,léky,jiné destinace alkohol/ a na to se zaměří.Jsou důslední,vím to z vlastní zkušenosti.Krabičku bych určitě nevezl a do mobilu bych dal předem simku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]