Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mobilní internet na mobilu s LTE, nebo 4G?

Od: kelimek odpovědí: 7 změna:

Pěkný večer, mám neomezená mobilní data. Ve smlouvě je odhadovaná maximální rychlost 225/50 Mb/s. Na jednom mobilu se mi jako síť ukazuje LTE, na druhém 4G. Na kterém mobilu je lepší tuto simkartu používat, aby byl internet rychlejší a stabilnější?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
To vyzkoušej ne(speed.cloudflare.net), stejně bude záviset na mnoh faktorech.
Pochybuji, že tolik stejně dosáhneš. Stejně to bude záviset odlišné době měření, odlišnosti chipsetů a jejich tuningu v každémm modelu.

Ale myslím, že 4G a LTE jsou jen jiné symboly pro tutéž věc - jiná sada ikonu napříč modely( dokonce i prostředím)
čili jde o kosmetickou záležitost

krakex*
hodnocení

1x

Nejsem expert, ale 4G a LTE není to samé.

4G je rychlejší, LTE je pomalejší.

U 4G se pak také rozlišuje frekvence, přičemž na většiny území ČR používáme minimálně 800Mhz, ve větších městech třeba i 2100Mhz. Od toho se také odvíjí rychlost.

Každopádně je to potřeba odzkoušet, jednoduchý rychlostní test by Vám měl zodopovědět Vaši otázku.

makak
hodnocení

0x
Na tom, který umí dosáhnout vyšší rychlosti. Musíte vyzkoušet.

kmet
hodnocení

0x

LTE (+) i 4G (+) dosáhne uvedené rychlosti sotva po kolena, je potřeba 5G

vernon
Mně běží LTE rychlostí přes 200 Mbps a to většinu dne. 5G není potřeba...

hodnocení

0x

Moc nerozumím otázce. LTE a 4G je to samé. POkud by bylo zapotřebí vyšších rychlostí, tak je zapotřebí mobil podporující 5G.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]