Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze sjednotit telefonní číslo?

Od: janiin odpovědí: 8 změna:
Mám jedno číslo od O2 a druhé číslo od T-Mobile, jedno jsem měla dřív na volání a druhé mám nyní na data. Chtěla bych tyto dvě SIM karty nějak spojit a přenést si číslo k tmobilu. Ovšem lze to udělat když nemohu najít ten kód co bývá na té kartičce než se simkarta vyloupne?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zajdete k operatorovi A, od ktoreho uz nic nechcete a vypoviete zmluvu (staci obcianka). U operatora B si objednate (online, v zakaznickom centre) k sluzbe volania aj data. Hotovo, zjednotene. Simku A zahodite.

janiiin
hodnocení

Simka A je pouze na volání. Simka B má data a volání s SMS v ceně. U žádného z operátorů nemám smlouvu, je to bezesmluv. Jde mi o to mít telefonní číslo ze simky A a používat simku B

No však. Tak především výpověď u starého operátora kde máte číslo které chcete. A tohle číslo si přeneste k operátorovi kde máte data. Jejich obchodníci vám poradí.

hodnocení

1x

Tak jak si to představujete to nelze.

Můžete na SIMce nastavit přesměrování, ale týkalo by se to jen hovorů a SMS.

Lepší řešení je telefon s DualSim.

Nejlepší řešení je vybrat produkt u jednoho operátora.

hodnocení

1x

Jde mi o to mít telefonní číslo ze simky A a používat simku B
To nejde, tak jak si to představujete.

hodnocení

1x
Když si koupíš simkartu kaktus a operátora A požádáš o kód pro přenos čísla, kaktus ti dovolí změnit číslo simkarty na to tvoje A. Ale počítej s tím, že ceník budeš mít podle pravidel kaktusu. Žádný operátor ti dvě cizí simky nesjednotí do jedné s tím že by zachoval původní ceny jiného operátora tak jak si představuješ.

hodnocení

1x
Můžeš si zjistit OKU kód k číslu, které chceš zachovat (číslu, ne SIM) - např. zavoláš na infolinku.
Pak zavoláš na operátora, který tě zajímá (kde máš data) a řekneš jim, že chceš změnit číslo. Budou chtít ten OKU kód.
Ale budeš mít jenom to číslo, ne např. tarif atd. podle té staré SIM.
Ale pozor, pošlou ti novou SIMku (stejnou jako máš teď, na ta data, ale s tím tvým starým číslem z druhé SIM).

krakex*
hodnocení

0x

S tímto rovnou za operátorem. Možná se pletu, ale většinou se chodí k tomu finálnímu - tzn. ten, ke kterému chcete přenést číslo.

Jestli na to má vliv kartička od SIM karty, to nevím, ale předpokládám, že v případě pochybností, jste schopná operátorovi dát podklady, že SIM karta je opravdu Vaše. I obyčejné ID transkace při dobíjení kreditu může postačit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]