Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

CD přehrávač

Od: sebor® odpovědí: 21 změna:
Zdravím Vás... Byl jsem vášnivý čtenář, ale přišel jsem o zrak tak, že ještě vidím, ale na čtení knihy to není. Půjčil jsem si audioknihu, ale na mém rádiu s CD přehrávačem Panasonic SA-PM03 to nejde přehrát, i když jiná starší cdcka jsou ok. Poradil by mi z vás někdo, jaký CD přehrávač si koupit, abych si mohl CD pouštět třeba venku na procházce, ale aby to šlo i doma zapojit do sítě. Děkuji moc za event. odpověď. Sebor

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

4x

nějakýho Dikmana?

doplněno 29.03.23 10:34:

jen si vybrat: google.com/...

doplněno 29.03.23 10:41:

tohle vypadí slibně, má to rádio...: electronic-star.cz/...

hodnocení

Díky moc!, jsem laik, takže tento diskman je jak do sítě, tak na baterie? Taky mě napadlo, jestli něco takového není v Bluetooth?
111®

s BT je třeba tento a s akumulátorem...ale výběr je na Vás.. conrad.cz/...

hodnocení

Ahoj, diky za tip, Technik šat se mi moc líbí. Ještě laicky dotaz, ta sluchátka u toho přiložena jsou též bt?
111®

Rozsah dodávky

DIGITRADIO CD 2GO BT, sluchátka, 2x BL5C akumulátor, externí napájecí kabel, ale asi slucháka na drát...

hodnocení

Ahoj, ještě jednou díky za všechny rady, právě jsem ho objednal. Sebor
hodnocení

Zdravím @111,jeste jednou se na Vas obracím s doplnujicim dotazem: zítra v Okay prodávajív akci bt sluchátka 5.1, Aligator Pods pro 2. Ten můj objednaný TechniSat má psáno bt 5.0. Byla by chyba je zakoupit?
Děkuji moc! Sebor
111®
Betusim ja je nemam.

hodnocení

4x

Je otázka, zda jít cestou dnes již zcela archaického discmana, nebo mp3 souborů do mobilního telefonu, který má samozřejmě i rádio. U mluveného slova mp3 nevadí a souborů je ke stažení spousta.

hodnocení

Ahoj, diky za názor. Objednal jsem TechniSat CD 2G0 BT. Snad bude dobry. Sebor

hodnocení

4x

Pro nevidomé asi bude potřeba možnost vnímání ovládacích tlačítek, což je dle mého průzkumu velmi omezující.

1. Jak výše radí @111 - TechniSat DIGITRA/... - je dobrý, přehraje mp3 formát. Dnes se jich lidé zbavují, možná na internetovém bazaru by se dal sehnat za mnohem nižší cenu. Váš přehrávač mp3 nepodporuje ( ověřil jsem), jen jen pro standardní hudební záznam. A určitě máte CD s nahrávkami ve formátu mp3, což je dnes standard. CD nosiče se ale celosvětově přestávají prodávat, CD není perspektivní.

2. mp3 (zvukový formát) si přehrajete dnes na docela běžném mobilu. Našel jsem přehrávač mp3 s tlačítkovým ovládáním vhodný pro nevidomé, ale je dost drahý Eltrinex V12Pro.

3. Přehrávač k televizi (dálkové tlačítkové ovládání), jeden z mnoha na trhu.

4. Poslední možnost; pouštět na jakémkoliv počítači/laptopu/notebuku/tabletu.

hodnocení

Zdravím Vás a moc děkuji za fundovana doporučení. Nejsem zcela nevidomý, je neprectu tisk knihy. Objednal jsem si TechniSat CD 2G0 BT. Do kapsy na procházku a poslouchání pěkně knihy snad bude ok. Sebor

Už pozdě, je objednáno. Některé CD přehrávače nemají rychlo-posuv, nebo indexaci. Například posloucháte a musíte přerušit poslech. Potom bez rychlo-posuvu v mp3 musíte začít od začátku, což u namluveného dlouhého textu je dost nevhodné. Dobré přehrávače mp3 (například iRiver - už se nevyrábí) si dokonce pamatují, kde došlo k vypnutí a při zapnutí nabídnou pokračování. Z DC přehrávačů měl Clatronic. U objednaného nevidím tlačítko rychloposuvu.

Například Denver DMP-395B by mohl mít, jsou dvě tlačítka pro rychlo-posuv vpřed/vzad jako u kazeťáku. Ale bylo by nutné ověřit u prodejce nebo návodu, zde jde o rychloposuv, může jít jen o posuv na další skladbu. Rychloposuv se vyvolal delším přidržením uvedených tlačítek.

Objednaný TechniSat by měl funkci rychlo-posunu mít dle německého návodu. Strojový překlad (německy neumím), grafické symboly zde nelze vložit: V aktuálním titulu můžete provést rychlé vyhledávání dopředu nebo dozadu a vyhledat tak konkrétní pozici.
zpět v aktuálním titulu pro vyhledání konkrétní pozice.
> Stisknutím a podržením tlačítka Předchozí titul nebo Další titul můžete rychle
Tlačítka pro rychlé posunutí vpřed nebo vzad v rámci titulu po dobu trvání titulu.
titulu po dobu, po kterou je držíte stisknutá.

hodnocení

2x

Záleží v jakém formátu ta audiokniha je. Přehrávač to třeba nepodporuje. Některé přehrávače také nepřehrají vypálené CD.

hodnocení

2x
Teda! Nestačím se divit, kolik discmanů a s jakými vymoženostmi, je dnes k dispozici! To je úplná paráda! Je to dobrá alternativa. Ale za mě, když ještě vidíte, ale už to není na knížky, tak bych šla audioknihami přes mobilní telefon. Tedy, jestli máte takovy model, který podporuje přehrávání. Já používám jen mobil, protože ho mám vesměs všude s sebou. Ale Vy se tážete na přehrávač CD, takže tuším, že doma máte zásobičku oblíbených audioknih. Každopádně, pokud máte možnost, zkuste si někdy stáhnout audioknihu do mobilního telefonu.. třeba Vám to bude pohodlnější i na případné nošení ven. Nemusíte tahat discman a můžete mít nahráno i více knih.
hodnocení

Zdravím Vás, je to tak, jak píšete, na knížky to už není. Mám ale možnost půjčovat si audioknihy v knihovně. Objednal jsem si TechniSat CD 2G0 BT, není velký a snad ok. Děkuji moc za radu! Sebor
Četla jsem tady rady na doporučení od odborníků, je skvělé že jste si vybral. Snad Vám bude dělat vybraný model radost! *slunce*

sasa*
hodnocení

0x

Zkus vygooglit cd přenosný přehravač...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]