Nejste přihlášen/a.
Mám videorekordér Blaupunkt RTV-330. Když jentak ho zapnu, tak obraz šumí. Po dvou hodinách neustálého přehrávání mi všechno začne fungovat v pořádku. Při zapnutí DBS taky přestane fungovat obraz. Nejde to nějak opravit? RF modulátor v něm asi taky nefunguje, Mám to přes scart. Nastavení "Euro AV" neuděká nic.
To že ti rádce radí použít fén, tak to je způsob diagnostiky.
Když fénem s nástavcem nahřeješ určité místo videorekordéru a naskočí obraz, tak v tom místě musíš hledat závadu.
Když nahříváš a obraz nenaskočí, tak se musíš posunout o kousek vedle a pokračovat tak dlouho, až najdeš místo, které na teplo bude reagovat a naskočí obraz.
Ale pokud ti to nevadí, tak to klidně nech tak. Je to tvůj čas a tvoje video.
A dnešní televize snad nemají anténní vstup například pro příjem pozemního vysílání? Z RF modulátoru videa tam jde stejný signál, jako z antény.
@111 Nastavíš si na televizi anténní analogový příjem. To je celý.
Jinak ty nosné vlny jsou pořád "analogově" stejné, digitální vysílání je otázkou modulace a demodulace.
nebo mi chceš tvrdit, že kdyby se nasadil zpět analog modulace TV signál že to ty dnešní bedny zpracují?
Tady je to pro názornost jednoduše. Ten blesk mezi vysílačem a přijímací anténou jsou stále stejné vlny, jako před desítkami let u klasického vysílání, proto stačí k terestrickému vysílání i obyčejná anténa. Rozdíl je v modulaci na straně vysílače a demodulaci na straně příjmu-nejprve set top box, nyní už instalovaný v přijímačích. Některé televize mají možnost jak analogového příjmu (možnost zapojit RF modulátor videa) tak příjmu digitálního-obdoba set top boxu, demodulátoru. Nevím, jestli nejnovější modely TV mají ještě možnost analogu, ale ta moje cca 5 let stará to ještě má, mohu to tam navolit.
já nejsem úplně mimo, já vím že vysílač-přijímač je stále nosná vlna analog a že tam neletí digitální impulzy. DVT-T2 používá tuším modulaci Q256 . A že TV má analogový vstup a digitální dekodery. Otázka je jestli zpracuje analogový tv signál jako staré bedn y před příchodem DVT-T nebo T2? To je co o nové bedně nevím a o čem si myslím, že to neumí. Proto se domnívám že to remodulovaný signál nezpracuje z analogového rekordéru.
OK. Ale jak píšu, u mé cca 5 let staré televize lze zvolit analog nebo digital vstup antény. To je ekvivalent toho, dát před televizi set top box nebo ho tam nedat. Takže kdybych měl videorekordér a chtěl zobrazovat přes RF signál, zapnu na TV analog příjem. Nevím, jestli to mají i nejnovější modely.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.