Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
našel jsem toto zapojení danyk.cz/..., které bych potřeboval rozšířit na celkem 3 staníce. Jak to udělat?
Žel autor nereaguje, tak se ptám tady. Děkuji.
autor je zaneprázdněný, moje chyba, nedočkavost, sorry.
Doplnění: jak toto upravit, aby mohly 3 stanice (A, B, C) volat mezi sebou nezávisle? (A-B, A-C, B-A, B-C, C-A, C-B). Nevadilo by mi, kdyby muselo být napájení v každé z nich, ani vícežilové vedení. Díky.
A co jsi mu napsal včera? Takže chceš aby po 20 letech reagoval do 4 hod. nejpozději? Asi nemá čas protože točí: https://youtube.com/@DiodeGoneWild
Koukám že tam je na jednoduchý straně NC tlačítko (tedy trvale spojeno), takže možná bude stačit přidat sériově další stanice - Tedy doleva do toho schématu si můžeš přidat dalších jednoduchých repro s čudlíkem X do série. Otázka je, co to pak udělá s napájením, když bude hrát více repráků, asi se bude muset zvýšit napětí nebo proud, pokud by to bylo s počítaný přesně pro odběr dvou reproduktorů
lojzo, máš recht. Ale nebylo to včera. Klidně počkám, neuvědomil jsem si, že nemusí mít čas. To víš, pošleš mail, na druhé straně to cinkne a hned o tom příjemce ví, to je jak WhatsApp... síla zvyku...
Když přidám tu jednodušší stranu ještě jednou, tak při hovoru z hlavní stanice uslyší oba konce totéž, což by mohlo být rušivé. A asi by se zdvojením reproduktorů změnila i jejich celková impedance, jestli to nevadí...
Díky.
Pokud chceš selektivně spojovat jen jednotlivé 2 ze 3 stanic, tak to už nebude vůbec jednoduché. Možná to udělat paralelně? Ale pak bys nemohl spojit ty dvě jednoduché strany mezi sebou
&&&
mám tu krabičku, ke který připojíš normální (staré) analogové telefony, a umí spojovat 4 libovolně mezi sebou. Vlastně se to jmenuje pobočková ústředna. ) Můžeš volat přes klapku i ven, dokonce i po isdn nebo po Sip. A ty telefony dokonce zvládá jak s tou novou volbou, tak z plzně volbou, takže se dají připojit i dost starý retro telefony
&&&
ps: danyk má 209 000 subů, počítám, že se tím dobře živí, takže bych moc nepočítal, že se bude věnovat jednotlivému dotazů, který mu nic nevydělá, odpovídat na dotazy jednotlivých diváků jde tak do 5 až 20 000 odběratelů
Při vší úctě k bastlení, ke kterému jsem měl léta blízko, bych to nedělal. Z vlastní zkušenosti mohu doporučit soupravu Minikom HDZ z Tesly Liptovský Hrádek. Momentálně se dá koupit na Aukru za 44 Kč. Jednotlivé stanice ale nemohou volat mezi sebou. Před několika lety jsem ji nahradil bezdrátovými telefony Gigaset A 220, které jsem koupil po dvou stovkách. Kromě připojení k pevné lince mohou samostatně volat mezi sebou. To se amatérsky udělat nedá.
Pro zajímavost jsem se díval na bezdrátové telefony. Je jich velké množství. Např. souprava tří AS690 se nabízí za 300 Kč. To už se nevyplatí dělat. Nedoporučuju A120. Místo reproduktoru má jen sluchátko, takže zvonění není moc hlasité.
propoj 3 MB telefony a nemáš co řešit , Zatočíš klikou a zvoní to na zbývajících dvou...
jo a kdo to má zvednout zajistíte počtem otočení induktoru , pro stanici A 1x, pro B 2x, pro C 3x a není co řešit, jen to nalepíte na každý telefon..
teoreticky to jde udělat i s běžným telefonem a trafem nějakých 24V stříd. pro zvonění a za usměrňovačem pro napájení hovorového obvodu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.