Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domácí telefon (interkom) 3 stanice

Od: ch odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

našel jsem toto zapojení danyk.cz/..., které bych potřeboval rozšířit na celkem 3 staníce. Jak to udělat?

Žel autor nereaguje, tak se ptám tady. Děkuji.

doplněno 25.03.23 22:15:

autor je zaneprázdněný, moje chyba, nedočkavost, sorry.

Doplnění: jak toto upravit, aby mohly 3 stanice (A, B, C) volat mezi sebou nezávisle? (A-B, A-C, B-A, B-C, C-A, C-B). Nevadilo by mi, kdyby muselo být napájení v každé z nich, ani vícežilové vedení. Díky.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lojza
hodnocení

0x

A co jsi mu napsal včera? Takže chceš aby po 20 letech reagoval do 4 hod. nejpozději? :) Asi nemá čas protože točí: https://youtube.com/@DiodeGoneWild

Koukám že tam je na jednoduchý straně NC tlačítko (tedy trvale spojeno), takže možná bude stačit přidat sériově další stanice - Tedy doleva do toho schématu si můžeš přidat dalších jednoduchých repro s čudlíkem X do série. Otázka je, co to pak udělá s napájením, když bude hrát více repráků, asi se bude muset zvýšit napětí nebo proud, pokud by to bylo s počítaný přesně pro odběr dvou reproduktorů

ch
hodnocení

lojzo, máš recht. Ale nebylo to včera. Klidně počkám, neuvědomil jsem si, že nemusí mít čas. To víš, pošleš mail, na druhé straně to cinkne a hned o tom příjemce ví, to je jak WhatsApp... síla zvyku...

Když přidám tu jednodušší stranu ještě jednou, tak při hovoru z hlavní stanice uslyší oba konce totéž, což by mohlo být rušivé. A asi by se zdvojením reproduktorů změnila i jejich celková impedance, jestli to nevadí...

Díky.

lojza

Pokud chceš selektivně spojovat jen jednotlivé 2 ze 3 stanic, tak to už nebude vůbec jednoduché. Možná to udělat paralelně? Ale pak bys nemohl spojit ty dvě jednoduché strany mezi sebou

&&&

mám tu krabičku, ke který připojíš normální (staré) analogové telefony, a umí spojovat 4 libovolně mezi sebou. Vlastně se to jmenuje pobočková ústředna. ;)) Můžeš volat přes klapku i ven, dokonce i po isdn nebo po Sip. A ty telefony dokonce zvládá jak s tou novou volbou, tak z plzně volbou, takže se dají připojit i dost starý retro telefony

&&&

ps: danyk má 209 000 subů, počítám, že se tím dobře živí, takže bych moc nepočítal, že se bude věnovat jednotlivému dotazů, který mu nic nevydělá, odpovídat na dotazy jednotlivých diváků jde tak do 5 až 20 000 odběratelů

hodnocení

0x

Při vší úctě k bastlení, ke kterému jsem měl léta blízko, bych to nedělal. Z vlastní zkušenosti mohu doporučit soupravu Minikom HDZ z Tesly Liptovský Hrádek. Momentálně se dá koupit na Aukru za 44 Kč. Jednotlivé stanice ale nemohou volat mezi sebou. Před několika lety jsem ji nahradil bezdrátovými telefony Gigaset A 220, které jsem koupil po dvou stovkách. Kromě připojení k pevné lince mohou samostatně volat mezi sebou. To se amatérsky udělat nedá.

ch
hodnocení

Mrknu na to. Díky.

Pro zajímavost jsem se díval na bezdrátové telefony. Je jich velké množství. Např. souprava tří AS690 se nabízí za 300 Kč. To už se nevyplatí dělat. Nedoporučuju A120. Místo reproduktoru má jen sluchátko, takže zvonění není moc hlasité.

ch
hodnocení

Nechci telefony, líbilo se mi, že tohle není "na ucho", ale prostorové.
Ať to teda klidně mluví jen A-B-C, B-A, C-A, tzn., že to bude slyšet i z B i z C zároveň, jen když to půjde na ta tři místa.

Telefony mají také možnost přepnutí na hlasitý poslech, takže splňují i tenhle požadavek.

olinl
hodnocení

0x

Jen taková poznámka-domácí telefony podobné těm co jsou v panelácích toto umí s vhodným napáječem také, samozřejmě i videotelefony. Nevýhoda-cena, nemožnost zásahu do tohoto zařízení po dobu záruky. Výhoda-vzhled, již hotové výrobky, rychlá případná montáž podle návodu.

111®
hodnocení

0x

propoj 3 MB telefony a nemáš co řešit , Zatočíš klikou a zvoní to na zbývajících dvou...

doplněno 26.03.23 12:12:

jo a kdo to má zvednout zajistíte počtem otočení induktoru , pro stanici A 1x, pro B 2x, pro C 3x a není co řešit, jen to nalepíte na každý telefon..

doplněno 26.03.23 12:13:

teoreticky to jde udělat i s běžným telefonem a trafem nějakých 24V stříd. pro zvonění a za usměrňovačem pro napájení hovorového obvodu.

ch
hodnocení

Ahoj, nemám žádné takové telefony, ani obyčejné, musel bych je někde splašit. Navíc to není hlasitý hovor zmáčkni a mluv. Ale zní to zajímavě, ještě o tom popřemýšlím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]