Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Solarni panel nabijeni motorku v hracce

Od: veronik® odpovědí: 7 změna:
Dobry den, omlouvam se za asi trochu zbytecny dotaz a hadam, ze bych to mela vyhodit, ale neda mi to a proto prosim, pokud nekdo vite, tak mi poradte co s tim. Koupila jsem synovi hracku chodiciho dinosaura a je pihanena malym solarnim panelem napojenym na asi centimetrovy motorek. Ten se bohuzel netoci. Zkouseli jsme nabijet/pouzivat cele poledne na primem slunci dle navodu a nic. Jde nejak poznat zda li je panel nefunkcni nebo da se to nejak pouzit? Prepajet nebo co ja vim? Dekuji.
Solarni panel nabijeni motorku v hracce
Solarni panel nabijeni motorku v hracce #2
Solarni panel nabijeni motorku v hracce #3

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Pokud doma nemáte multimetr, tak to vemte a solární článek přitiskněte na ten nejsilnějßí zdroj světla, který doma máte.
Venku je teď sluneční svit slabý. Je možné, že ten motorek to utáhne jen na přímém slunci v létě.
hodnocení

Dekuji vyzkousim.

kmet
hodnocení

2x

Obávám se, že tam chybí ještě minimálně jedna součástka, kondenzátor a možná nějaká spínací součástka, třeba zenerova dioda či tranzistor. Možná je to i součást toho panelu a chybí jen kondík. Pohyb pak bude patrně trhavý - nějakou dobu se bude kondenzátor nabíjet a pak motorek cukne. V přímém přenosu to panel neutáhne. Všiml jsem si taky červeného drátku na minus a obráceně, což ale vadit nemusí a může to být takový druh.

hodnocení

Dekuji. V navodu je panel s motorkem vyobrazen pouze tak jak je, tak netusim zda li by to mohlo byt tim. Dekuji za komentar

riva
hodnocení

2x

Tyto hračky fungují tak, že na panel musí svítit slunce a pak se motorek začne točit. S nějakým umělým osvětlením neuspějete. Takže ven na sluníčko a rukou zkuste motorkem pootočit, jestli není zaseklý.

hodnocení

Dekuji za komentar, vyzkousim

111®
hodnocení

0x

a když to nepůjde tak vrátit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma solární panely
Otázky na téma zenerova dioda

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]