Dobry den, omlouvam se za asi trochu zbytecny dotaz a hadam, ze bych to mela vyhodit, ale neda mi to a proto prosim, pokud nekdo vite, tak mi poradte co s tim. Koupila jsem synovi hracku chodiciho dinosaura a je pihanena malym solarnim panelem napojenym na asi centimetrovy motorek. Ten se bohuzel netoci. Zkouseli jsme nabijet/pouzivat cele poledne na primem slunci dle navodu a nic. Jde nejak poznat zda li je panel nefunkcni nebo da se to nejak pouzit? Prepajet nebo co ja vim? Dekuji.
Pokud doma nemáte multimetr, tak to vemte a solární článek přitiskněte na ten nejsilnějßí zdroj světla, který doma máte. Venku je teď sluneční svit slabý. Je možné, že ten motorek to utáhne jen na přímém slunci v létě.
Obávám se, že tam chybí ještě minimálně jedna součástka, kondenzátor a možná nějaká spínací součástka, třeba zenerova dioda či tranzistor. Možná je to i součást toho panelu a chybí jen kondík. Pohyb pak bude patrně trhavý - nějakou dobu se bude kondenzátor nabíjet a pak motorek cukne. V přímém přenosu to panel neutáhne. Všiml jsem si taky červeného drátku na minus a obráceně, což ale vadit nemusí a může to být takový druh.
Tyto hračky fungují tak, že na panel musí svítit slunce a pak se motorek začne točit. S nějakým umělým osvětlením neuspějete. Takže ven na sluníčko a rukou zkuste motorkem pootočit, jestli není zaseklý.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.