Dobrý den, může mi prosím někdo poradit? Koupil jsem si už druhé staré videohry na tv které se mi prostě nedaří zprovoznit. Značka tv je TCL 1 obrázek jsou moje vstupy v tv 2 obrázek je veškerá kabeláž co používám včetně krabičky na videohry to je ta černá malá krabička a 3 obrázek krabička kterou jsem byl nucený koupit kvůli tomu že nemám v tv cinch vstupy je tam na výběr 720p/1080p to jsem taky zkoušel přepínat. Už jsem zkoušel všechno hledal jsem i v tv jestli se dá přepnout in/out ale nenašel i kabely jsem měnil i tu bílou krabičku av2hdmi mám druhou a prostě nic nejde a tv nereaguje na zapojení HDMI kabelu. Všechno mám dvakrát kabelu i 3x ale stále nic takže bude buď chyba v tom že dělám něco blbě nebo nevím. Nevěděl by si s tím někdo tady a poradil prosím?
No a tu hru hledáte na správném HDMI v TV? Máte tam tři.
doplněno 24.03.23 20:43:
Jo v šuplíku jsem objevil tento kabel - kdysi jsem jím připojoval k TV starý foťák a přehrával video. K vaší TV by něco takového šlo připojit, třeba by šel zítra někde v Tescu koupit.
michal7
Ano zkoušel jsem všechny 3 ale tv nereaguje na zapojení HDMI kabelu dokonce jsem zkoušel i tu bílou krabičku s obráceným in/out a tam sice HDMI reagovalo a ukázalo se v tv jako zapojeno ale hra nefungovala možná je chyba že není něco nastavený v tv?
Já měl občas problémy s tím, co mám na jakém vstupu a pletlo se mi to. HDMI v TV už jsem nijak nenastavoval - vždy to jelo. Naposled jsem řešil problém s připojením PC, kdy nešel přes HDMI vůbec zvuk, jen obraz - to se tu na poradně už několikrát -úspěšně- řešilo.
Tak nevm, taky jsem "fanda" do starých her a tak, ale asi nepomůžu ..
michal7
Tak jsem koukal na ten monitor ale tam HDMI vstup nemám .
Mas spatne kabely. Bily a cerveny je zvuk (levy + pravy) a zluty je video. A pravdepodobne by meli byt zapojeny vsechny 3 najednou. Dale bys mit pripojeny i usb kabel na napajeni te krabicky, jde totiz o aktivni prevnodnik (z textu jsem nenasel jestli ho mas pripojen).
michal7
V návodu psali že mám zapojit červený na červený a bílí na žlutý to je všechno co tam bylo k návodu zapojení. Jinak USB myslíš klasické velké? Nevím jak to myslíš a kam bych ho měl zapojit? Nebo myslíš napájení té bílé krabičky?
Tak teoreticky muzes zapojit bily na zluty (tedy na video), ale v konzoli to musis mit taky prepojene aby bily sel do zluteho konektoru (nebo popsaneho jako video).Ale pak by sel jenom mono zvuk. Zapojeni usb myslim ten microusb pojemnovany usb/power na te bile krabicce z boku, to je napajeni prevodniku.
mozna by pomohlo dat odkaz na prevodnik + jakou konzoli se snazis pripojit. Jeste pokud mas moznost muzes zkusit pripojit hdmi na monitor aby jsi vyloucil tv, ale tam bych problem nevidel.
Tak malej postup by tu byl teď jsem zapojil do sítě i tu bílou krabičku a už se na tv ukázalo že je připojený HDMI kabel ale když zvolím spustit tak to stále píše žádný signál.
Pfff tak je to vyřešeno nevím jaký je v tom rozdíl ale z černé krabičky jsem to USB místo do sítě zapojil do tv a funguje. Asi to má nějakou spojitost. Tak snad to někomu pomůže kdo má stejnou konzoli a děkuji vám za snahu pomoci .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.