Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ohledně účtu

Od: vorvex odpovědí: 4 změna:

Zdravím, slyšel jsem že si mohu vytvořit sám bankovní účet od 14ti let, tak se chci zeptat, jestli někdo neví o nějaké bance která tato dělá.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Žádná oficiální banka v ČR vám nezaloži účet od 14 minimální věk pro založení účtu je 15+ a to je studentský. Normální běžný účet je od 18+. Jiné aplikace co nabízí účet pod minimální hranici je podvodné a riskujete ztrátu
Edit: sám založit účet nemůžete do 18. Do 18 let musíte mít pro založení účtu zákonného zástupce.

hodnocení

0x
Sám až později. Air bank umí od 8 let, ale je to pod dohledem rodiče - pokud by ti to nevadilo.

ml1
hodnocení

0x

Vlastní účet můžete mít od narození, ale do 15 let jsou k tomu nutní rodiče. (Dokonce i důchodové spoření můžete mít od narození.) A samozřejmě dispozice s účtem jsou omezené úměrně věku. Jinak jsou nějaké možnosti platební karty a podobně. Rodiče jistě rádi při založení účtu pomohou. Mě do toho taky nutili, ale nechtěl jsem dávat poplatky někomu za to, že má u sebe moje peníze, vždy jsem měl (a do dneška mám) rád šustění bankovek a cinkání mincí (nejlíp, když se v tom můžu přehrabovat). Účet jsem si založil až při nástupu do zaměstnání.

Jinak to dělají všechny banky (nejen v ČR), konkurence je značná, účet (a ne jeden) máme všichni, takže kde vzít nové klienty - buď je přetáhnout jiné bance a nebo zlanařit "děti" což je právě princip různých juniorských a studentských účtů. Měla to třeba sestra u jednoho nejmenovaného ústavu. Přestože měl být bez poplatků, napálili jí to vždy po nějaké době a ona pak tam musela znova a znova nosit potvrzení o studiu. Poplatky vrátili, ale za pár měsíců zase. No to by mě tak bavilo. Usoudil jsem, že bylo rozumnější nechat si posílat různé příspěvky na účet rodičů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]