Nejste přihlášen/a.
Zdravím, slyšel jsem že si mohu vytvořit sám bankovní účet od 14ti let, tak se chci zeptat, jestli někdo neví o nějaké bance která tato dělá.
Vlastní účet můžete mít od narození, ale do 15 let jsou k tomu nutní rodiče. (Dokonce i důchodové spoření můžete mít od narození.) A samozřejmě dispozice s účtem jsou omezené úměrně věku. Jinak jsou nějaké možnosti platební karty a podobně. Rodiče jistě rádi při založení účtu pomohou. Mě do toho taky nutili, ale nechtěl jsem dávat poplatky někomu za to, že má u sebe moje peníze, vždy jsem měl (a do dneška mám) rád šustění bankovek a cinkání mincí (nejlíp, když se v tom můžu přehrabovat). Účet jsem si založil až při nástupu do zaměstnání.
Jinak to dělají všechny banky (nejen v ČR), konkurence je značná, účet (a ne jeden) máme všichni, takže kde vzít nové klienty - buď je přetáhnout jiné bance a nebo zlanařit "děti" což je právě princip různých juniorských a studentských účtů. Měla to třeba sestra u jednoho nejmenovaného ústavu. Přestože měl být bez poplatků, napálili jí to vždy po nějaké době a ona pak tam musela znova a znova nosit potvrzení o studiu. Poplatky vrátili, ale za pár měsíců zase. No to by mě tak bavilo. Usoudil jsem, že bylo rozumnější nechat si posílat různé příspěvky na účet rodičů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.