Dobrý den jsem vlastníkem multimetru unimer 33. Multimetr má odpálený proudový rozsah 0,05A a nefunkční ohmový rozsah x1. Uvnitř přístroje jsem našel spálený motaný rezistor r3. Schéma k tomu nemám takže se ptám má ten nefunkční proudový rozsah vliv i na ten ohmový, a šlo by ten rezistor (drát) přelakovat a znovu namotat, popř. Jak by se dal nahradit (odporový drát z topné spirály? Třeba) a jaké by měl mít parametry? Předem děkuji
Jinak mám taky trochu slabost pro staré unikáty a taky bych se to možná snažil opravit
elik
Mě se to povedlo rozkliknout a chtěj prachy. Jinak pro pána, který měřil zřejmě proudovým rozsahem kolik ampér dodává dodavatel do zásuvky (nebo zapomněl přepnout rozsah) doporučuji digi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.