Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krátká výdrž baterie

Od: krystof odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, mám bezdrátový zvonek a v něm je malá 12V baterie. Vždycky tam vydržela kolem půl roku, ale teď je to tak dva týdny a baterie vybitá. Naposledy jsem tam dal Duracellku a to samé. Nová baterie dává do zkratu 560 mA. Je to OK nebo je to málo? Na zvonku je mikrospínač, takže se nemůže stát že by zůstal zamáčknutý a vybíjel baterii.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Však změřte odběr, jaká je to přesně baterie. Jedná se o přijímač, nebo tlačítko?
doplněno 16.03.23 18:43:

Vše se zdá ok, tedy u vás někdo příliš často vyzvání.

doplněno 16.03.23 18:49:

Na jakém proudovém rozsahu jste měřil tu "nulu"? Je potřeba rolišení alespoň 1uA.

krystof
hodnocení

Je to tlačítko, odběr při zmáčknutí tlačítka asi 5 mA, jinak nulový. Baterie 12V do zvonků, jiná se asi nedělá.
Krátká výdrž baterie
krystof
hodnocení

Právě že se moc nezvoní.

batka
hodnocení

0x

Njn, je to divné že? 560mA do zkratu čím? Ampermetrem? S jakým vnitřním odporem? Pokud má odběr při vysílání 5mA, je to málo a baterii (dobrou) by to v žádném případě nerozhodilo tak, aby se vybila za dva týdny. Kolik zvoní lidí?

hodnocení

0x

Zaujimava metoda, merat bateriu tak, ze sa kontroluje prud, aky doda do ampermetra :) To tak mozno pre startovaciu do auta, takej malej to nerobi dobre.

Mozno je v mikrospinaci zvod, ked navlhne vonku a to je problem. Pri merani vnutri v suchu sa to potom sprava normalne.

To je naopak velmi dobrá, i když ne úplně šetrná metoda, jak rychle ověřit skutečný stav zinkové, nebo alkalické baterie. Napětí naprázdno moc vypovídající není a přípravek se zátěží běžně po ruce není. Zkratový proud velmi dobře řekne, koli kkapacity zbývá, hlavně pokud máte srovnání. Proto se tazatel ptá, jestli 0,5 A je OK.

ml1
hodnocení

0x

Napadá mě to tlačítko zkusit rozebrat a vyčistit. Asi tam bude nějaký svod, třeba od prachu.

Jaký proud znamená ta nula (tj. kolik dokážete změřit), jde mi o to, jestli se pohybujeme apoň někde na úrovni jednotek mikroampérů nebo stovkách nanoampérů, protože to by baterka měla vydržet do rozpadnutí. Nevím kolik dokážou měřit jednoduché multimetry, ty mikroampéry snad ještě ano.

hodnocení

0x
Jedná se o tuto baterii? Označení 23? hornbach.cz/... Asi ano... vypadá to na problémovou baterii, setkal jsem se s tím u lithiových CR2032, od některých výrobců v DO auta fungovaly 14 dnů... Od jiných bez problémů rok... Datum expirace na té vaši baterii? Ale více vidím problém v kvalitě baterie... podobně A13 do naslouchadla...od jednoho výrobce nutná výměna co dva dny, u jiného stačí 1x za 8 až 10 dnů... při stejném provozování...

krystof
hodnocení

Tak jsem nakonec koupil zvonek s bezbateriovým tlačítkem. Ani jsem nevěděl že se to dělá, ale je to jednoduché a funkční.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]