Nejste přihlášen/a.
Zdravím.Potřeboval bych poradit.Mám doma LED žárovku a nedávno začala blikat a potom svítila jen napůl.Zjistil jsem že svítí jen polovina LEDek.Žárovku jsem rozebral s tím že se připálila nějaká z LEDek.Všechny LEDky jsou dobrý.Dál jsem měřil jaké napětí leze z měniče.Naměřil jsem cca 90V stejnosměrných.Všiml jsem si ale jedné věci.Když se žárovka zahřeje,tak napětí stoupne na 94-95V a jedna polovina začne blikat (asi 50Hz) a někdy úplně zhasne.Ještě jsem měřil teplotu po zahřátí a naměřil jsem něco málo přes 60°C.A tak se chci zeptat jestli se to dá nějak řešit.Žárovka je funkční a nechce se mi ji vyhazovat.Já osobně si myslím že je to přehřátím.Všem moc dík za rady.Juras
PS:Mám doma ještě jednu LED žárovku a dělá to stejný.Po pár minutách svícení bliká a občas zhasne.
Pokud to dělá až po chvíli (po zahřátí), hledal bych vadný spoj ("studeňák"). Ledky jsou teda zřejmě v pořádku, jak píšete, tak zkuste preventivně proletovat všechny jejich pájené spoje. Možná by šlo ten špatný najít lupou nebo vhodným vyfocením.
Taky měřením, hledejte, kde se těch 95V ztrácí - budete-li měřit od začátku řetězce led, naměříte ža k vadné ledce nulu. Samozřejmě neni nutné postupovat od ledky k ledce, jde použít třeba půlení intervalu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.