Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze nabíjet mobil a Aku šroubovák nabíječkou 9V?

Od: petrmarek* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den. Než bych způsobil poškození mobilu (Xiaomi MI 9T) a nebo Aku šroubováku (doporučený zdroj o výstupu 5V-2.2A-11W), raději se zeptám.

Mohu použít nabíjecí zdroj jehož výstup je: 9V-7.2A, 12V-5.4A, 20V-3.25A pro mobil a Aku šroubovák s napětím 5V?

viz link:

aliexpress.com/...

Děkuji předem za názor.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Ano.
doplněno 14.03.23 17:24: To jsem zvědav, co si tazatel vybere :-D
doplněno 14.03.23 17:33: Je to normální rychlonabíječka, pokud to zařízení podporuje, tak si s ní vykomunikuje zvýšení napětí, jinak nabíječka dává klasicky 5 V.

Ale zrovna tuto bych rozhodně nekupoval. Prodejce hodnocení 92 % a produkt hodnocení taky zoufalé. Tohle bych se bár strčit do zásuvky.

To raději tuto: nabijecky-pro-mobilni-tel/...

14.03.23 17:18
hodnocení

4x

Ne

riva
hodnocení

3x

Klidně. A za to (nízkou) cenu pochybuji, že to podporuje rychlonabíjení.

hodnocení

2x

Raději ne. Pokud někdo píše ano, také má pravdu. Ovšem s rizikem, že to nabíjené přístroje nebo jen jejich baterie nemusí přežít!

petrmarek*
hodnocení

Dobrý večer. Děkuji všem!

Šlo mi jen o to, že nevím jak se zachová 9V nabíječka při nabíjení 5V zařízení (mobil, Aku šroubovák).

Originál nabíječky co mám, mají na typovém štítku napětí 5V a více a tahle začíná od 9V až do těch 20V. Nechci poškodit zařízení přepětím.

Je velký risk nabíjet zařízení určené k nabíjení napětím 5V nabíječkou s výstupem 9V (záleží, jaký má zařízení rozsah vstupního napětí). Pokud ta nabíječka na Aliexpressu umí též 5V, což by měla, neb je to normované napětí pro USB, pak použít lze. Já to ovšem v tom popisku nikde nevidím, proto bych ji raději svůj mobil nesvěřil.

petrmarek*
hodnocení

Děkuji za názor. Nesvěřím :) Již jsem koupil jinou, značkovou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]