Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spotřeba mobilních dat jako “obecné” - co to je?

Od: rotorod® odpovědí: 10 změna:

Dobrý den

Mám firemní mobilní data a np teď když se koukám po vynulování 1.3. mám využitých 1,2GB dat. Z toho ale necelých 400Mb je prohlížeč, email, atd a zbytek jako systemové služby. Po rozkliknutí je většina dat jako obecné. Co to je? To tak musí být? Mám měsíčně 3GB ale více jak polovinu dat mi sežerou právě ty systemové služby - hlavně to obecné. A to mám v telefonu vypnuto stahování ruznych aktualizací z dat, jenom na wifi.

děkuji za rady, vysvětlení

Spotřeba mobilních dat jako “obecné” - co to je?
Spotřeba mobilních dat jako “obecné” - co to je? #2

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Zapni úsporu dat - aplikace na pozadí si nebudou samy cucat mobilní data(lze nastavit vyjímky). Aktivaci signalizuje ta kapka co mám vedle hodin. No a samozřejmě mobilní data zapínej jen když to potřebuješ. Potom to bude vypadat jako u mne...
Spotřeba mobilních dat jako “obecné” - co to je? #3
hodnocení

prosím a jak zapnu úsporu dat? koukám že mám verzi iOS 16.3.1, iphone SE 2022

Koukám, že mám android 12. Příště nutno rovnou napsat typ OS, nemusel jsem tě zbytečně dráždit postupem na android pro socky :)
hodnocení

Nenapadlo mě to hned

nicméně našel jsem toto, asi je to ono,že? A dotaz, má to nějaký vliv na rychlost?

Děkuji

Spotřeba mobilních dat jako “obecné” - co to je? #4

111®
hodnocení

0x
Obecné nebo všeobecné je neco jako opak speciální

111®
hodnocení

0x
Co takhle bvypniut mobilni data? Mobil nemá cenu nápovědu?

hodnocení

tak jedu od března na "režim malého objemu dat" (viz foto výš), a dle statistik mám v aktuálním období spotřebu 1,8GB ale systemové služby zabírají 913MB. takže zas polovinu. Asi to nepomohlo ničemu. Nebo napadá vás někoho ještě něco jiného proč tomu tak je?

děkuji

111®
hodnocení

0x

napadá, nelez na internet...nebo tam lez přes WiFi a data si vypni..

hodnocení

když potřebuji data kvůli práci...nemohu si jich vypnout

bery*
hodnocení

0x
Já mám teda android, ale už léta tohle a všechny další nežádoucí čerpání dat řeším firevallem, konkrétně s nazvem "No root firewall". Jednoduše tam nastavím, co a kam se skrz data dostane a je to. Prostě (kromě prohlížeče) se všechny aplikace připojí jen tam, kam jim to výslovně povolim. A jako bonus tak ani nemají odkud načítat reklamy, pokud je mají obsahovat :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]