Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dosah bezdrátového čidla teploměru?

Od: p. odpovědí: 4 změna:
Ahoj všichni, mám problém s bezdrát. teploměrem.Cca 1 rok fungoval perfektně ,ale najednou má výpadky.Teplotní čidlo má nové baterie,stanice také a stále to zlobí. jako by dosah nestačil,ale přitom to na tom samém místě jelo rok bez problémů.Může to být nějakým rušením ovládacího kmitočtu 433Mhz? Zkoušel jsem vylepšit anténu na straně stanice a místo vyleptaného meandru na plošňáku jsem připojil měděnou páskovinu o délce 7,5 cm a šířce cca 8 mm.Ale je to pořád stejné.Nutno podotknout, že jsem zkoušel ten samý teploměr od rodičů a chová se úplně stejně (přístrojem to nebude) - tak asi nějak zvýšit dosah vysílače? Rady jako dát to blíž k sobě prosím nepište, jinak díky za Vaši zkušenost.P.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
No, pokud to šlo předtím, tak není přeci důvod aby to nešlo i nyní. Mám taky bezdrátové teplotní čidlo a pro jeho připojení ke stanici stačilo ho nepatrně pootočit na místě. Někdy stačí opravdu málo aby to chodilo. Mám to za oknem ve vzdálenosti asi 9 metrů a po umístění do"správné"polohy chodí vše OK.
p.
hodnocení

To: Spider, máš pravdu je to pro mne záhada, ale vypozoroval jsem že největší výpadky jsou zřejmě při větších mrazech. Tak mně napadá, že baterie asi nedají výkon a příjem (výkon) je na hranici spojení.možná by pomohla enténa na 433 Mhz- ale na vysílací straně, protože ke stanici cpát nějakou ohavnost se mi nechce.Stačila by samolepící anténa na 433 Mhz? Tvůj názor?..asi to nějak vyzkouším, nebo by se musela posílit kapacita baterií vysílače v mrazivém počasí..( třeba dát 4x AAA paralelně?) Díky za inspiraci...P.
Já mám v čidle 2 mikrotužkové a v zimě chodily v pohodě. Teď hlásí na stanici, že je potřeba je vyměnit. Což udělám a tobě to doporučuji taky. Za zkoušku nic nedáš. (když nepočítám cenu baterek :)) S anaténami zkušenost nemám ale proč to taky nezkusit.
Ale bacha, aby ti to čidlo za chvíli nevypadalo jako bomba. Samé antény, spousta baterek a drátů a ještě k tomu display s čísly ...
p.
hodnocení

To: Spider, baterie jsou nové vyměněné..to bylo první co jsem udělal...P.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]