Nejste přihlášen/a.
Vypojte elektrickou šňůru od televize ze zásuvky 230V na cca půlhodinky, opět zastrčte šňůru do zásuvky a zkuste telku zapnout, může dojít k "restartu programu" a televize může "naskočit"(ale i nemusí). Počet blikání té červené diody značí chybu co je s televizí-podle přesného typu televizoru lze chybu/typ závady na internetu/v manuálu dohledat a buď dát telku opravit nebo televizi koupit novou. Pokud je televize v záruce-reklamujte. Opravu počítejte cca od 800,-Kč do 5000,-Kč, záleží na typu televize, oblasti ve které žijete a na typu závady, můžou to být jen elektrolytické kondenzátory za desítky korun nebo desky s elektronikou v řádu set nebo tisíc korun. Počítám že máte vše správně na telce programově nastavené a připojenou anténu/kabelovku/set-top box, atd.
Ty kondenzátory vyjdou na desítky korun, to je fakt, ale práce na jejich výměně je k nezaplacení, teda aspoň já bych se tím živit nechtěl. Nedávno jsem měnil kondenzátory v monitoru acer a to ještě byl docela dobře rozebíratelný, takže po složení vypadá normálně (docela jsem byl překvapený, že funguje, nechtělo se mi věřit, že cca desítka kondíků, byť vadných, je jedinou příčinou). Kolegova televize tehdy dopadla daleko hůř, po opravě fungovala jako nová, ale něco takového bych zákazníkovi nodevzdal, při rozebírání dost utrpěla. Je fakt, že si ji kolega rozebral sám, takže nemusím mít výčitky, že jsem něco polámal. Každopádně on ji tehdy odvezl na chatu (doma měl už novou) a za svého života se ještě několikrát vyjádřil, že funguje líp než když byla nová.
Najděte manuál, třeba tam bude, co to znamená. Třeba 9 bliknutí u televize panasonik znamená problém s jednou z napájecích větví, to si pamatuju, protože přesně tohle udělala televize, kterou otec někde splašil (od známého, který ji chtěl vyhodit, protože nemá T2, ale to my nepotřebujeme). Pak se ale vzpamatovala, jen nešel hdmi a možná něco dalšího. Po nějaké době šla celá. Ale jak dlouho půjde nechci předvídat, ale dokud funguje, tak se v ní nechci hrabat.
Ta bliknutí budou nějaký chybový kód a dá se to popsat i tak, že odešla televize (nebo minimálně odchází).
Tak naprosto stejný problém mám necelý týden u TV UE32H6200. Je nefunkční a po zapnutí jen 6x dioda zabliká a zhasne - konec. Prolezl jsem internet a našel, že u mé TV znamená 6 zabliknutí problém v napájecí části, s tím, že to mohou být i kondenzátory. TV jsem rozdělal, prohlédl kondenzátory, ale žádný nafouklý jsem nenašel. Tak jsem napsal dotaz na servisní středisko Samsungu v bydlišti. Moc si od nich neslibuji, v minulosti nebyli moc ochotní. Záleží také na ceně jakou by eventuelně chtěli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.