Powerbanku jsem musel kuchnout. Něco se tam spálilo tak jedu na tvrdo. Včera večer 4,99 V Dnes ráno 2,5 a jede dolů voltmetr... Přeci to nemůže být tím že by články byly propojeny..
Fakt jste ty články nabil na 5V? Tak je rovnou vyhoďte. U běžných Li-Ion článků je maximální napětí 4,2V, některé typy snesou až k 4,5V, ale v žádném případě ne 5V.
Jo chtělo by to takové pokusy dělat na nehořlavé podložce a mít při ruce kýbl s pískem.
Jinak ochranný modul pro lithiové baterky stojí pár korun, tak proč ho tam nedat, minimálně proti hlubokému vybití a přebití fungovat bude, většinou mají i ochranu proti nadproudu. Připojovat Li baterku přímo k něčemu bych se bál víc než u oloěného akumulátoru (když jsem zjistil, že i malá 6Ah baterka dává 120A do zkratu, zabudoval jsem do přívodu pojistku a jsem v klidu).
Po ruce je potřeba mít kýbl se slanou vodou, protože lion akumulatory nají v sobě okysličovadlo proto nejdou uhasit jedině chladit a čekat až skončí chemická reakce. Elektronické obvody jdou sehnat nestojí moc, ale tyto akumulatory bych už nikam nepoužíval, zbývá krabička která má minimální hodnotu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.