Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Samovolné vybití

Od: mat® odpovědí: 9 změna:
Powerbanku jsem musel kuchnout. Něco se tam spálilo tak jedu na tvrdo.
Včera večer 4,99 V
Dnes ráno 2,5 a jede dolů voltmetr...
Přeci to nemůže být tím že by články byly propojeny..

Samovolné vybití
Samovolné vybití #2

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

2x

No tak rychle zjistit, který článek je KO a přes něj se to vybíjí. Protože i ty ostatní, které se přes něj vybijí, se zničí.

mat®
hodnocení

Aha , jako vím že se někde něco spálilo ale zmátlo mě to že se to nabilo večer

hodnocení

2x
Fakt jste ty články nabil na 5V? Tak je rovnou vyhoďte. U běžných Li-Ion článků je maximální napětí 4,2V, některé typy snesou až k 4,5V, ale v žádném případě ne 5V.
Já myslím jestli si to neplete a jestli neměřil 4.99 na USB výstupu. POokud ano, tak"tady je svět v pořádku"
No, doufejme, ale když se v powerbance něco spálilo a jede natvrdo, tak se obávám, že tam žádná elektronika s USB nebude.

hodnocení

0x
Nad 4,2V a pod 2,5V budou články zničené a další vaše experimentování povede k požáru.
Kde je BMS?
"Něco se tam spálilo tak jedu na tvrdo." :-D
ml1

Jo chtělo by to takové pokusy dělat na nehořlavé podložce a mít při ruce kýbl s pískem.

Jinak ochranný modul pro lithiové baterky stojí pár korun, tak proč ho tam nedat, minimálně proti hlubokému vybití a přebití fungovat bude, většinou mají i ochranu proti nadproudu. Připojovat Li baterku přímo k něčemu bych se bál víc než u oloěného akumulátoru (když jsem zjistil, že i malá 6Ah baterka dává 120A do zkratu, zabudoval jsem do přívodu pojistku a jsem v klidu).

Po ruce je potřeba mít kýbl se slanou vodou, protože lion akumulatory nají v sobě okysličovadlo proto nejdou uhasit jedině chladit a čekat až skončí chemická reakce.
Elektronické obvody jdou sehnat nestojí moc, ale tyto akumulatory bych už nikam nepoužíval, zbývá krabička která má minimální hodnotu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]