Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Soundbar LG SN7Y

Od: marrtin® odpovědí: 25 změna:

Zdravím,mám problém se sounbarem ,nechce se mě spárovat s subwooferem,bliká pomalu zelená dioda a nic... když se občas připojí zázrakem tak nejde žádný zvuk subwoferu. Zkoušel jsem i přehrát FW soundbaru...

pozn.

reproduktor na subwoferu funguje .

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ed®
hodnocení

0x

Může být několik důvodů, proč se soundbar nechce propojit se subwooferem. Zde je několik možných řešení:

Zkontrolujte, zda jsou oba přístroje správně zapojeny a zda jsou kabely v pořádku. Zkuste vyměnit kabel mezi soundbarem a subwooferem za nový.

Zkuste resetovat soundbar a subwoofer, aby se vrátily na výchozí tovární nastavení. Postup pro resetování by měl být uveden v návodu k přístroji.

Pokud má soundbar možnost připojení přes Bluetooth, zkuste je propojit tímto způsobem.

Zkuste aktualizovat firmware (programové vybavení) soundbaru a subwooferu na nejnovější verzi.

Pokud výše uvedená řešení nepomohou, kontaktujte prosím výrobce soundbaru a subwooferu nebo autorizovaného servisního technika pro další pomoc.

leonidas76*
hodnocení

0x

Martine, mam stejny soundbar a stejny problem.

Zkousel jsem uz vsechno.

Je to jak pisete, kdyz uz se subwoofer sparuje, tak v nem jen lupne, ale nehraje. Take se mi podivne meni odstin svetla diody.

Zkuste si pustit ATMOS demo tak, že na zapnutem soundbaru podrzite asi 5s tlacitko F. Na displeji se po chvili objevinapis DEMO a zacne hrat. V tu chvili v mem subwooferu lupne a barva diody se zmeni ze zelene na zelenozlutou.

Byl bych moc rad, kdybychom se mohli navzajem zkontaktovat pro pripad, ze by nekdo z nas nasel reseni.

Googlil jsem a duodu muze byt nekolik:

1) vadna napajeci deska subwooferu, zminuji se o tom mnohe diskuze, ale to bych vyloucil, protoze by se dioda vubec nerozsvitila

2) ruseni parovani WIFI routerem, o tom se take mnohe diskuze zminuji, ale i kdyz router vypnu, tak je stav stejny

3) vadny firmware. ja jsem firmware aktualizoval pres USB pred nekolika mesici a po aktualizaci to hralo normalne, takze nevim

4) mozna to neni ani jedna z vyse uvedenych pricin, ale pak uz tedy nevim

nechavam vam tu na sebe email, budu rad, kdyz napisete: leonidas.76(zavinac)seznam.cz

leonidas76*
19.04.23 21:52

aa

hodnocení

Tak pro všechny … výše zmíněné jsem zkoušel i různá fóru prošel …
Ale … nic
Takže jsem objednal z Německa základní desku subwooferu a vysílač také ,abych to nemusel obejnavat případně ještě jednou …

Zkoušel jsem vyměnit oboje …
Nakonec to ,ale bylo něco v základní desce protože teď už to funguje …
Jinak cena mě vyšla asi na necelé 3000,- i s dopravou a dodáním do týdne …
Deska okolo 1800,-
Vysílač okolo 800,-
Doprava kolem 200,-
Ale jelikož mám k tomu ještě SK8 tak semi nechtělo kupovat víceméně to stejné za dvakrát tolik a nebo dražší kde bych zase ty zadní 2 reproduktory kupoval znovu …
Takže asi tak ,všem přeji hodně štěstí kdo měl stejný problém ,nebo bude mít …
borg1966

Zdravím

Stejný problém. Kabel je kabel , co tak propojit soundbar kabelem , mě by rozhodně nevadil.

hodnocení

no jelikož je přenos bezdrátový tak to asi nejde .. hlavně tam není slot ...
borg1966

No požádal jsem LG o schéma zatím nic , mrtvý brouk , tak nevím kde jej sehnat ,problém vyřeším až jej budu mít.

Hold když ptáčka lapají pěkně mu zpívají, jinak polib si.

ovo*

@borg1966

Tobě někdy nějaký značkový servis poslal schéma? Za to se docela platí... A jestli jsi schopen předrátovat takovou desku, tak nechápu, proč nezačneš tou pamětí. To je 10x míň práce a většinou se to vyřeší.

ten pan co zalozil tohle vlakno je uplne mimo ...

kdyz jsem tu z dobre vule radil postup co mi fungoval, tak zpochybil, ze by se problem dal vyresit aktualizaci firmware ... natoz prej pres vzduch (mysleno bluetooth) ...

radsi zaplati 3 tisice za opravu sound baru v hodnote peti ...

hodnocení

Pan co založil toto vlákno evidentně ví o čem mluví ... Chytrých rád tu padlo dost ,ale že by někdo chytrej napsal jak přehrát software na něčem co s ničím nekomunikuje to ne ... (Když se asi ten subwoofer aktualizuje jen pouze přes sounbar který s ním nekomunikoval ...) Debilni poznámky si laskavě nechte od cesty , děkuji .. Jinak si dělejte co chcete mě už je to jaksi jedno ... Jo a sice komplet měl hodnotu v té době kolem 5 tisíc ,ale jak jsem již zmiňoval mám k tomu i zadní repráky za 3 tisíce ... A kdybych je neměl (jelikož nejdou propojit s vyšší řadou tak bych to ani neopravoval a rovnou vyhodil ... A na nějaký pájení něčeho bych se mohl taky v...

kamil*
hodnocení

0x

Zdravím Vás,

mám podobný problém jako vy (mám SN6Y) a nelze z ničeho nic spárovat subwoofer. Po stisknutí pairing se po krátkou dobou rozbliká rychle zeleně a potom už bliká pomalu zeleně a po uplynutí času pro pokus na párování je červená a konec.

Při mnoha pokusech (a resatertech) ze všech možný rad a doporučení se mi stalo, že woofer dlouho dobu blikal v intervalech rychle zeleně a ke spárování skutečně došlo a hrál.

Druhý den ráno ještě hrál, ale odpoledne už ne...

Tím, že mám též zadní repro. tak bych tu soustavu rád nějak zachránil.

Když se vám woofer snaží párovat bliká rychle zeleně nebo pomalu?

Pokud byste v mezidobí přišli na jakýkoliv jiný záchranný návod, byl bych vděčen.

ovo*
hodnocení

0x

Taky stejný problém. Nejdíve se přestal párovat a dioda pár dnů po zapnutí měnila blikání stejně, jak je výše popsáno. Po pár dnesch úplně zhasla.

Po hledání na webu jsem našel tento návod na opravu, zatím jsem objednal na Ali eeprom programátor a čekám, až přijde. Pokud by oprava přišla na ca 150 Kč místo opravy desky servisem za 3000 Kč, tak by to byl malý zázrak. V každém případě tohle je výrobní vada a LG by se měl stydět, že to neopravuje zdarma.

youtu.be/...

ovo*

Takže to zafungovalo. Po nahrání souboru z toho videa do obvodu na desce se začal SW chovat normálně, dioda se rozblikala a za pár vteřin se SW spároval.

Nicméně ten programátor mi dal trochu zabrat, zpočátku to vůbec obvod nevidělo, nakonec byl na vině ten kabel se skřipcem. Mezitím jsem objednal ty obvody v domnění, že je asi vadný a bude potřeba ho přepájet. Nakonec jsem si kabel s připojeným novým obvodem pořádně prohlédl a zjistil, že má nedostatečně zasunuté piny do skřipce. Opravil jsem je a už to šlo.

tomas*

Dobrý den, chci se jen zeptat zda by nebyla moznost vyzkouset to na mém soundbaru též. Nejdeřív blikal a pak už se ani nerozsvítil. Náhradní deska stojí 2200Kč tak bych chtěl zkusit zda je nutné ji měnit.

ovo*

@tomas určitě, sice si to pamatuji už jen matně, ale jestli deska už nefunguje, tak to za pokus stojí. Jsem v Praze, pokud je to daleko, stačí poslat desku do boxu/balikovny/ulozenka nebo cokoliv jiného levného. Napiš na poradte.cz(zavi)ovo.cz

@ovo omlouvám se, nebyl jsem registrovaný tak jsem to zjistil až dnes, že jste mi odepsal. Do Prahy to mám cca hodinu, záleží kde bydlíte, ale nejlepe bych dojel osobně. Poslal by jste mi nick pro vnitřní poštu. poradte.cz(zavi)ovo.cz mě nijak nefunguje. Moc děkuji, že jste mi odpověl.

ovo*

Nusle, P4. Nejsem tu registrovaný, jsem tu jen kvůli tomuto tématu.
Na ten email mi chodí pošta odsud, určitě funguje.

no013

Dobrý den @ovo,

psal jsem Vám na e-mail. Mohli bychom se domluvit na opravě subwooferu u LG SN5Y? Děkuji.

@ovo mohl by jste mi prosím napsat na mail Oppelt.tomas@ se(znam) .cz domluvily by jsme detaily. Psal jsem vám už dva dny zpět. Ale smazali to kvůli e-mailu. Nesmí tu být zadán.

hodnocení

0x
ahoj vsem, nevim jestli to plati obecne pro problemy s parovanim subwooferu, ale moje reseni nakonec bylo dost levne, stacilo na instalovat mobilni aplikaci a pres ni aktualizovat firmware soundbaru. Aktualizace posledniho firmware pres USB nic neresila. Az tato pres mobilni aplikaci. Aplikace pro iPhone a Android je trochu rozdilna. Fungovalo mi to pres Android.At se zadari.Aplikace: LG Sound Bar
hodnocení

Nevím jakou aplikaci ,ale to
Jsem taky někde našel na internetu ,že ...
Každopádně přes tu aplikaci co zmiňovali nic aktualizovat nešlo ... Neb jak taky to do toho z mobilu dostat WiFi to
Nemá a přes bluetooth nic nešlo ... Proto je tam taky to USB ...

Myslim, ze ten prenos firmware z telefonu do soundbaru probihal pres bluetooth. Taky to trvalo nekolik mozna i desitek minut, ale opravdu to spravilo problem s parovanim soundbaru. Do te doby mi aktualizace FW pres USB nefungovaly.

hodnocení

Mě fungovali normálně ,ale vliv to na to nemělo ... Nehledě na to ,že ten subwoofer se aktualizuje zjevně pres soundbar ,ale když subwoofers tim soundbarem nekomunikoval tak je to nesmysl co píšete ...

nesmysl to neni, zkousel jsem vsechno krome odevzdani do servisu nebo vymeny nejakych desek .. az aktualizace firmware pres mobilni aplikaci pomohl ... doufam, ze to pomuze ostatnim

hodnocení

Nesmysl to
Je ,protože pokud
Nejde něco spárovat (protože to nemá na to HW ) tak to logicky nejde ... Jo jinak jestli jste správně četl řeší se tu subwoofer od soundbaru
A ne
Soundbar.. tím končím debatu ..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]