Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sporák MORA závada

Od: juglans® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den ,prosím vás je tu někdo na poradně,kdo měl sporák rozebraný,nebo nějaký opravář?Dnes jsem pekla maso a posleze zjistila,že mám v pekáči samou umělou hmotu.Nechápala jsem a brzy zjistila,že ze stropu trouby,je krápník bílé hmoty.Po vychladnutí trouby,jsem zjistila,že vytékalo z jakéhosi otvoru.Jestli tam má být otvor normálně,nebo chybí nějaký šroub,to nevím.Pak by mě i zajímalo,co se to tam roztavilo a zda se sporák dá opravit.POdotýkám,že jsem v nájemním bytě a majitel řekl,že bude shánět někoho,kdo se na to podívá..Uplně z toho nejásám,jelikož i plotýnka hřeje polovina méně a čekala jsem spíše,že řekne,že by to chtělo nový sporák.tak by mě opravdu zajímalo,zda tohle je opravitelné a co se tam mohlo roztavit,či jestli tam ten otvor má být?Děkuji moc za radu

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

0x
Predevsim bych rekl, ze sporak, ve kterem se tavi plast, neni zrovna nejbezpecnejsi pouzivat. Az ten plast chytne, bude z toho pekna sranda. A ty vypary bych nechtel dychat ani kdyz primo nehori..
hodnocení

Tak to je samozřejmé,že nebudu používat.Jen se ptám,zda ten otvor tam má být a co se to mohlo roztavit a zda půjde opravit,pokud je to třeba tím,že ta díra tam nemá být,jen se dá šroub,který vypadl.samozřejmě i jídlo jsem vyhodila,nebudu jíst umělou hmotu ,nějaký ftaláty

hodnocení

0x
Neumím si představit, že by nad troubou bylo něco z termoplastu, co by mohlo prokapávat dovnitř nějakým otvorem. Nemohla jste do trouby nedopatřením strčit něco s igelitem, který se pak přilepil na horkou horní stěnu?
Ideálně dejte foto.
hodnocení

Přemýšlela jsem,jestli mi tam nespadla svorka z mikrotenáku,z kterého jsem vysypala maso.našla jsem ji v koši a po zjištění,že ty hmoty bylo hodně,jsem tohle vyloučila.Pak jsem uvažovala,že by byla velká náhoda,aby z pekáče prskla hmota,zrovna do té díry na stropě,kde byl doslova ztuhlý krápník.Pak také,bylo pokecané i ucho pekáče,to by se nestalo,při míchání masa.foto bohužel nemohu pořídit,nemám doma dceru,která pořizuje svým mobilem.Je mi také divné,že by tam byla nějaká hmota v e spotřebiči.Ale kdo ví,jestli ten sorák neopravoval někdo amatérsky,kdysi a něco netmelil.Sporák je součástí vybavení,nájemního bytu.Mohli koupit i starší sporák,od někoho,těžko říct.Věřím,že se dozvím,máme dobré vztahy s majitelem.

hodnocení

Po delším zkoumání,si myslím,že onen otvor na stropě trouby,bude odvětrání,které vede za sporákem do komínku,pokud se to tak dá nazvat.Takže mě napadlo,že zřejmě na sporáku,mohlo do tohoto potrubí,někomu něco spadnout a roztavit se a vytect do trouby.

hodnocení

našla jsem štítek,jaký je to typ .Sporák značky Mora-TYP CS 110 GW.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]