Hezký den, koupila jsem si v Lidlu meteostanici, stála 599,- a měla dobrá hodnocení. Vizuálně se mně displej líbí, všecko O.K., jen čidlo, které mám umístěné za oknem, mi už od včerejška ukazuje něco kolem 10 - 11 stupňů. Reálně vím, že je venku něco kolem 6 - 7 stupni. Můj přítel se mi od včerejška chechtá, co to je za křáp... Může mít dopad na měření teploty i např. to, že bydlíme ve 4. patře paneláku? Netvrdím přímo odchylku 4 stupně, ale mírné odchylce bych věřila. Jistě, můžu to časem vypozorovat, ale já bych tu úvahu ráda měla jasnou hned, jestli to je křáp a nebo ne.
A to je problém vedle čidla pověsit i normální domácí teploměr a porovnat? Ostatně můžete vedle něj postavit i tu základnovou stanici. Cca do hodiny by měla ukazovat obě teploty cca stejné. doplněno 09.03.23 13:00: Jak jsem psal, můžete dát k sobě čidlo i meteostanici a do max hodiny by se ukazatel vnější i vnitřní teploty měl srovnat cca do +- 1 stupně.
julie12
Děkuji, to mě samozřejmě napadlo, ale nemám doma teploměr, dnes jej cestou z práce koupím. Chtěla jsem spise obecnější úvahu, kde může být problém.
A já jen doplním, čidlo by mělo být co nejdál od domu, rozhodně ne blízko okna nebo na parapetu. V opačném případě dochází ke zkreslení výsledků vlivem tepla, které prochází zdmi a oknem.
správné umístění čidla je trochu problém, nemí na ně svítit , nesmí na ně foukat, nesmí na ně sálat z parapetu a ze stěny, takže je třeba ho stínit, vzdálit os stěny alespoň 15cm, musí se k němu dostat vzduch ale ne vítr...jak to udělat neporadím...
petrm
Několik stupňů rozdíl mi nevadí, když se rozhoduji, jestli si vezmu teplou bundu nebo stačí tenká. Ale vadí mi, že vysílač čidla má dosah 100 m, takže občas se mi stane, že stanice chytne nějaké cizí čidlo a v zimě mi ukazuje, že je venku 25°C.
spa
Pokud to snímá čidla z okolí, a zaměňuje to s vaším čidlem, no tak to vraťte, to je k ničemu a sežeňte si tuhle aplikaci: apps.apple.com/... anebo jinou, realtime 100% přesnou.
Správně máte mít radiační štít, neboli profesionální stínítko bílé barvy, nicméně to bude stát více než celá vaše sranda. Nejlevnější stojí okolo 3 až 5 stovek, plus pošta. I tak ho musíte správně umístit...
Jakmile na to vaše čidlo zasvítí sluníčko, anebo i na to čidlo vyzáří parapet, stěna, i odraženě, tak to ukazuje nesmysly pochopitelně.
To už máte lepší si zobrazit teplotu pomocí této aplikace: apps.apple.com/... budete koukat na kolik je to přesné, lze se podle toho obléci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.