Nejste přihlášen/a.
Jsem se setkal s tímto dotazem u konkurence...mimochodem, jde to...
Samozřejmě to jde - ale jen 100MB. Protokol 10MB a 100MB skutečně používal pouze dva páry, ty další v těch kabelech byly skutečně zbytečné (po modrém se někdy honil analogový telefon). Protokol pro 1GB už využívá všechny dráty, takže pokud se ten dvoupárový kabel připojí k zařízení s 1G tak se to automaticky přepne na 100MB i když protějšek byde také 1GB.
Většina starých modemů od Zyxelu, Tenda, atd.. nemá na RJ-45 konektorech všechny piny osazené a je to přímo uživatelsky vidět. I kabeláž, kterou k tomu přibalují v délkách do 1m je 4 drátová.
Vždy´t to není žádný div pro 100M síť?
Pro 1000 - 2500M pochopitelně je potřeba všech 8 drátů v LAN.
Ne neprovozuji to, protože pozbývá smysl mít vysokorychlostní internet k vůli 4k videím a mít na počítači síťovou kartu s 2,5G připojenou 4 dráty a degradovanou na 0,1G, aby to nějak jelo...
já to vím, jen mne zajímá jak jsou na tom zdejší odborníci, tak provoz pro rychlé karty je samozřejmě nemožný po 4 vodičích, tam je nutno 8.
@gumidek: tak k tomu ti mohu napsat tolik že jsem s modemama dělal od roku 1980 a měl jsem samostatnou poradnu pro připojení modemu a AT příkazy. Nakonec návody existují na mých stránkách dodnes...ano sítě byly po koaxu jak píšeš...strukturovaná kabeláž byla tuším od roku 1996 jsme s tím začínali na učňáku.
mimochodem,se budete asi divit, že jsou místa na zemi kde je DIAL-UP stále jediné co mají..podobně není odepsán WIN XP , na tom jedou třeba bankomaty...nejsou odepsány ani diskety, 3,5"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.