Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je rozbita nabijecka nebo akumulator?

Od: pavels odpovědí: 17 změna:

Mame parkside 12V nabijecku a k tomu 2x akumulator. Pouzival jsem nejakou dobu vrtacku, vyuzil oba akumulatory. Pri vlozeni do nabijecky se ani jeden uz nenabil.

Nabijecka sviti pouze zelenou diodou, at tam akumulator vlozim nebo ne. Pri vlozeni by mela svitit/blikat cervena dioda signalizujici nabijeni.

Dle meho nazoru je neco spatne s nabijeckou. Mozna by lidl uznal reklamaci, ale nevim, kam se to posila (bali atd.)

Je v tomto pripade rozbita nabijecka?

Nastesti nova stoji pouze 200Kc, takze to nema smysl ani nekam vozit, ale za otazku to stoji.

lidl.cz/...

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

tak nabíječka se snad dá změřit, a akecy taky, jaký mají napětí alespoň..

pavels
hodnocení

Zkusim zmerit oboje.

hodnocení

0x
Asi doma nemáte nějaký multimetr, abyste něco změřil?
Také pozor na generaci baterií. Lidl je lišák a přestože jsou 12 V baterie uvnitř stejné, tak mírně mění jejich vnější provedeni, abyste nemohl stále používat ty původní a musel si koupit novou řadu (současná se nazývá X12V Team). Dokonce i prohodili polaritu vývodů! Moje starší nabíječka tak původní baterie nabíjí, ale nové ne, přestože do ní fyzicky pasují. Ale do nové nabíječky už staré baterie zasunout nejdou.
Nemůže být problém zde? Fungovala ta nabíječka dříve s těmito bateriemi?
pavels
hodnocení

Zajimavy poznatek. Ta vrtacka byla koupena jako set nabijecka + 2x aku, takze do ni pasuji. V sobotu jeste vrtala...

Ta nabijecka, ktrou lidl nabizi nyni (a maji do ni pasovat X12VTeam akumulatory) ma trochu jiny design.

A s těmi baterkami se vrtačka už ani nerozsvítí, ani neotočí?
pavels
hodnocení

Ale jo toci se, ale uz sivit cervene. Neni se cemu divit.

No tak to vypadá na tu nabíječku. Reklamace nebývá problém, prostě komplet zboží odnesete spolu s účtenkou na prodejnu a oni vám do měsíce dají vědět. Ale taky bych si asi prostě koupil novou nabíječku.

111®
hodnocení

0x
Ze by odesly oba akecy soucasne se mi nezdá, to spis vrzacka.

lidlu
hodnocení

0x

Měnil jsem z Lidlu jednu nabíječku, hned po dodání (myslím že to bylo u aku příklepové vrtačky) byla vadná, nevím jak chcete změřit nabíječku když nemáte druhou na vyzkoušení a nevíte co z toho má lézt za signal.

Poslali novou nabíječku a ta už fungovala OK (se stejnou baterií).

Je to jenom elektro smetí z Číny

pavels
hodnocení

Jaky je u lidlu postup pro vymenu zbozi v zaruce?

lidlu

Na koupeny v eshopu napisete mail na hotline@lidl.cz (s cislem objednavky a zbozi a popisem zavady a fotkou) a nebo pres prodejnu...

uveď že požaduješ výměnu zboží, jinak ti vrátí peníze a je možný že za podobný peníze už novou nabíječku neseženeš

111®
hodnocení

0x
Nemenil bych nabijecku kdyz nevim ze je vadna, ale menil bych celou sestavu.
pavels
hodnocení

To dava smysl vymenit celou sestavu, ale nebude to vyrizovani na dlouho?

pavels
hodnocení

0x
Tak jsem nabijecku a akumulator zapojil a ono to bezi.
Jedine vysvetleni je to, ze v sobotu byla venku zima 3C a nabijecka nebo spis akumulator to nedal.
Je rozbita nabijecka nebo akumulator?
By mě nenapadlo, že nabíjíte zmrzlou baterku. Zbytečně si je ničíte.
pavels

Tak zmrzlou uplne ne, ale pravda, vic nez 5C v sobotu nebylo. Kazdopadne pouceni pro priste. Aku dat do tepla a pak nabijet.

111®
hodnocení

0x

I to je možné, spíše byly akecy skoro vybity a tím stoupne vnitřní odpor a nedá to dost proudu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]