Nejste přihlášen/a.
Potřeboval bych přetáhnout analogové video z kamery na DVD.
Mám kameru a DVD rekordér od Panasonicu. Propojení zajistí kompozitní kabel cinch - cinch.
Správně by měl kabel mít žlutou koncovku na video a bílou nebo červenou na audio (zvuk je mono).
Kabel bohužel nemám a obchodě u nás mají jen audio kabel s bílou a červenou koncovkou.
Bude mi to fungovat když třeba bílou hodím na přenos videa a bílou na audio stopu?
Audiokabely nebývají tak dobře stíněné. Fungovat to bude, ale možná utrpí kvalita, možná to ani nepoznáte. Ale je jasné, že je rozdíl mezi zvukem s 20 kHz šířkou pásma (to ani stínění skoro nepotřebuje) a videem se šířkou pásma 6 MHz.
Dřív bývaly videokabely znatelně tlustčí, ale pak se začlo šetřit a je to asi stejné.
Pokud máte strach o kvalitu, vezměte co nejkatší.
Na přetažení videa z kamery bych doporučoval s-video ( en.wikipedia.org/... ), jsou tam oddělené jasové a barevné složky (ovšem ty barevné v jednom signálu), a mělo by to vést ke kvalitnějšímu přenosu. Kamera i videorekordér určitě tyto konektory mít budou.
Ale tomu já rozumím,nemusím to znovu číst.V tom máš pravdu.Já jsem měl zato,že ta kamera má 1výstup video a 1 výstup zvuk mono.Tak mě nebylo jasné,jak by rozdělil zvuk na vztupu rekordéru.
Děkuji všem za pomoc.
Na začátek omluva, v otázce jsem se ptal "Bude mi to fungovat když třeba bílou hodím na přenos videa a bílou na audio stopu?" Správně mělo být samozřejmě bílou na video a červenou na audio.
Nakonec jsem sehnal správný cinch kabel (žlutá, červená, bílá) a vše proběhlo jak má.
S- video bohužel kamera meumí.
Problém byl jen v tom, že rekordér nahrává na DVD v nějakém svém souborovém systému, takže windows DVD vidí jako prázdné.
Toto vyřešil program Isobuster, který vypálené video na DVD vidí a umí překopírovat.
Teď řeším v programu Avidemux střih, editovat totiž mpeg2 zas tak moc programů neumí.
No porod. Teď když už člověk ví co a jak tak dobrý, ale než to člověk zjistí, tak práce na několik večerů.
bohužel Neuvádíš typ té kamery, je to DVD nebo je to VHS-C, SVHS?
Cinch jako Cinch, fungovat ti to bude, ale radsi vyfot tu kameru. Každopádně kompozitní video (RCA) je to nejhorší video. Pokud ta kamera je typu DV (okolo roku 2000), tak tudy fakt ne! Jedině že je to VHS (okolo 1990).
Btw pred 15 lety frcely takove usb prevodnikyz ciny, nakupka asi 160 Kc, prodejni byla trosku vic, melo to 3 cinche a usb, digitalizovaly se s tim VHS kazety do pocitace...
myslím že děláš to samé, snažíš se převést staré video do diggitalu.
Díky, za info, už to mám vyřešené (viz má odpověď výše)
Kamera byla prehistorická analogová záležitost na takový malý páskový kazety, nic než cinch neznala.
K těm převodníkům. Četl jsem na to moc negativních komentářů (zhoršení již tak tragického obrazu + nesynchronní zvuk) že jsem do toho nešel.
Co jsem se ale naopak dočetl kladného, to se týkalo právě těch starých poctivých DVD rekordérů, kteří to umí vypálit na DVD beze ztráty kvality a v reálném čase. Ve své době to stálo pěkných pár tisíc korun a u tchána se válel nevyužitý. philips.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.