Nejste přihlášen/a.
VHS posledních let jejich existence s tím neměly problém. Televize většinou taky ne. To je výhoda globalizace. A pokud ano, dalo se v přehrávači nastavit NTSC on pal TV na ON. A teď teda v věci, která část Vašeho vybavení to neumí? (Pokud to neumí televize, řešení je jednoduché, pokud to neumí VHS je to horší, VHS se dneska už nový nesežene a i ty nejnovější už budou pěkné starožitnosti.)
No nevím, nikdy jsem to nezkoušel. Ale NTSC je barevný systém napasovaný na americký standard, snímková frekvence 29.97 místo našich 25, počet řádků 525 proti našim 625. Takže to musí zvládnout i televizor.
Ale pokud se z těch dávných dob pamatuju, existovala i verze NTSC na evropském standardu, jen už nevím v jakém státě to bylo.
S přehráváním problém nebyl, byl problém s digitalizací, digitální videorekordér sice NTSC uměl zobrazit ale neuměl ho nahrávat, už nevím, jak jsem to vyřešil, ale nějak se to tehdy povedlo.
Ono hlavně už když jsem vzal do ruky kazetu, na které bylo místo E (např. E-240) písmeno T (např. T-150) to mi přišlo trochu divné. Ale co jsem vyzvídal, tak s přehráváním té kazety nikdy nebyl problém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.