Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Duální sim a výdrž baterie

Od: peterrrr odpovědí: 6 změna:

Ahoj,

jakou máte praxi s duální sim a výdrží baterie? Budu mít firemní SMS, které má neomezené věci a druhou SIM chci mí na soukromé věci - 99,9% jen na příchozí hovory. Vybírám si nyní telefon a docela se baterie bojím. Buď koupit lepší telefon s 4300 mAh baterii nebo lehce horší telefon s 5000 mAh baterii.

Vybírám si mezi telefonem: Vivo Y55 5G (5000mAh) nebo Oppo Reno5 5G (4300 mAh)

Moc děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Jestli jsem dobře pochopila otázku - v podstatě většinu času mám mobil se sloty na dvě SIM, obě dvě jsou neustále v provozu. Dále mám vždy po ruce mobil s jednou SIM. Nezaznamenala jsem nikdy vyšší spotřebu baterie u mobilu s dual SIM. Je možné že spotřeba bude o malinko vyšší,ale já to nikdy při běžném užívání nepocítila.

uziv
hodnocení

0x

Většina energie se spotřebuje při aktivní komunikaci a ne při pohotovostním režimu. Takže ten rozdíl za udržování komunikace, řekněme že budete ve městě na dobrém signálu, nebude vyšší než 5%

hodnocení

0x
To budete 14 dnů bez možnosti nabíjení? Nebo jste 250% uživatel? To skoro trvale sedíte na mobilu?

hodnocení

0x

Mám doma GSM signál, jaokože spíš nemám. Neustále vypadává, takže v tomto případě GSM modul velmi žere. Proto u starších telefonů s baterkou kolem 2 Ah jsem vliv toho, jestli mám v telefonu jednu, nebo dvě sim dost pozoroval, mohlo to snad dělat i 30 % spotřeby. Na silném signálu ve městě tak 10 %. Doma to bylo tak zlé, že jsem měl v telefonu nastavené, aby kyž byl v lokaci Doma, GSM modul úplně vypnul a zapnul jej až po opuštění lokace (tehdy aplikace Llama).

V mobilech s baterkou 5..6 Ah už zvýšenou spotřebu při dvou SIM pociťuji dost málo. Ale zase je to tak, že mobil hodně využívám a dobíjím každý den.

Obávám se, že s tím RENO 5 bych celý den s baterkou nevydržel, bez ohledu na počet SIM. Na dnešní poměry a velikost displeje má velmi malou baterku.

uziv

Na iPhone nic podobného nepozoruji (po přidání druhé Sim). Jenže ten má v softwaru zabudovanou optimalizaci svého hardwaru. Na rozdíl od těch skládaček s univerzálním droidem, kde to nelze.

re4zon
hodnocení

0x
Kdyz uz resis vydrz baterky, proc si podle toho nevyberes telefon? Treba Motorola G60 bude mit vydrz urcite vetsi a neni o nic horsi nez ani jeden z tech dvou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]