Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Mám satelitní příjem televize - Freesat. V období, když prší či sněží se mi obraz začne trhat. Dělá to jen u příjmu našich televizních stanic ( ČT1, ČT2, Nova, Prima, ...) Na příklad u stanic Šlager a nebo Senzi či slov. stanic se to neprojevuje..
Můžete mi poradit, kde je asi problém?
Děkuji.
Problem ja 100% v nastavení nebo velikosti Vaší paraboly.Při dešti,sněžení (na parabole může ležet sníh) nebo velkých mračnech se logicky příjmové vlastnosti horší proto se obraz trhá,kostičkuje a vypadává.
Některé frekvence jsou slabší některé silnější proto Vám vypadávají ty slabší kdy je příjem na hraně.Za normálního počasí to zvládnou samozřejmě i frekvence slabé.
Nechte si doseřídit parabolu.
když připustíme, že satelit vysílá výkonem 10W a útlum atmosféry je kolem 100-120dB, dopadne vám na parabolu signál kolem 1nW /nanoWattu/ a když je parabola malá, má malý zisk a na přijímač se dostane malá energie. Pak stačí nepohoda počasí a je problém.Toliko něco teorie..
No a nedokonalosta nasměrování to zhoršuje..
problém je ve výkonu vysílače na satelitu...může být i na straně příjmu při hůře nasměrované anténě..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.