Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mi Home Xiaomi nejde připojit

Od: ork® odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,

mám dvě kamery Xiaomi Mi home security 360st,. Jednu asi dva roky, která dle návodu na připojení funguje všude.
Teď novou, vzhledově úplně stejnou 2K a nejsem schopný ji připojit. Bliká pravidelně a opakuje že chce párovat.
Myslím si že bude problém, že kamera je na 5Ghz, a potřeboval bych ji dostat na 2,4 Ghz. Ale po tolika návodech jsem bezradný.
Máte prosím někdo zkušenost?
Standartní návod, resety a vše jsem snad vyzkoušel, takže spíš vlastní zkušenost.
Děkuji

doplněno 01.03.23 16:09:

Dobrý den, znovu jsem odinstaloval aplikaci a vše nainstaloval. Ta starší Mi home dle návodu uplně v pohodě připojení asi za 3minuty. ta novější 360 st, 2k, mi furt nabízí wifi chuangmi-camera, na kterou ale když se připojím tak je bez internetu a nenabídke QR kód. Na mou wifi se taky nepřipojí, nemůže tam být nějaká vyjímka,? natočil jsem dvě videa ale skrz velikost sem nejdou přidat.

doplněno 01.03.23 16:10:

Když dám vše manuálně, tak mi nabídne QR kód, ale nenačte ho..

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

1x

jestli 2,4GHz nepodporuje ta ji tam nedostaneš..jaké jsou technické parametry?

hodnocení

0x
Napište přesný typ, ale neznám kameru od Xiaomi, která by jela výhradně na 5 GHz. Všechny umí i 2,4 GHz.
Jak párujete? Zkoušel jste to přes QR kód?
ork®
hodnocení

Dobrý den, ano, přes QR kód, ale zkoušel jsem to i ručně. Po čtyřech dnech připojení nemožné. Furt to nabízí jinou wifi a když dám svou, tak stejně nic..

111®

nabízí to WiFi proč? asi proto že se k ní máš připojit...tu WiFi vysílá ta kamera asi, že?

@111 tak to není. Ta kamera vysílá svoji wifi pouze za účelem konfigurace připojení k domácí wifi. Není to IP kamera jako taková, funguje jen prostřednictvím Xiaomi aplikace a jejich serverů, musí mít připojení na internet.
Proto se naskenuje QR kód, díky němu se aplikace se připojí k wifi síti kamery a nahraje do ní údaje o wifi, ke které se má připojit (to je ta, kterou tam vybírá).
111®

ork®
hodnocení

Jde o tento typ:
mall.cz/...

Myslím že to bude v tom nastavení Hgz, ale nevím jak to postupně udělat.
Co jsem za ty dny zkusil nefunguje.
Bohužel

Ta kamera neumí 5 GHz WiFi, takže tam problém rozhodně nebude. Ještě by mohl být problém ve špatně zvoleném kanálu na vaší síti, některá zařízení se neumí připojit na kanály 12 a 13.
Napište jak ji připojujete.
Mobil mějte připojený k domácí wifi, v aplikaci dejte přidat zařízení a scan, naskenujte QR kód vespod kamery a měla by se připojit.
Jaký máte nastavený region v aplikaci Xiaomi Home?
ork®
hodnocení

Zdravím, jak píšete postupuju podle návodu, naskenuju a pak mě to odkáže na wifi, kdy u starší se hned objeví QR kod a dám ho kameře, jedu. u této co mám 5dní to jede stejně ale ten qr QR kod se kameře neukáže, zůstane to vyset na připojení které mi nabídne dvě, nějaké čínské a moje. ani jedno se ale nepřipojí

kimbert*
hodnocení

0x

A nemůže být problém v tom ,že nepodporuje připojení na síť Ethernet okay.cz/...

Však ji nepřipojuje na ethernet, ale bezdrátově k wifi.
ork®
hodnocení

Ano přes wifi.

111®
hodnocení

0x

a máš nainstalovaný do mobili SW podle návodu?

Xiaomi Mi 360° Home Security Camera 2K Pro.pdf 351.74 kB

hodnocení

0x

Pohlídat si region v aplikaci Mi Home, pak vypnout 5G, pokud máte dualband wifi, s mobilem být připojený na stejnou síť, a neměl by být problém.

ork®
hodnocení

Já jsem právě vše nastavil znovu, i region na Czech.. ale furt mi to tam nabízí nějakou čínskou wifi, ale i tu moji..
Bohužel ale spárovat nejde

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]