Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

SIM karta v cizině

Od: pepik odpovědí: 4 změna:

Zdravím, jedu do Jordánska a chci si tam koupit SIM kartu kvůli cenám telefonování. Mám duální telefon, ale potřebuji pomoct, nevím přesně co dál. Jejich kartu dám do druhé okénka, data se budou zapínat? jak udělám hotspot. Prosím podrobně, moc tomu nerozumím, mám Samsung, ale to je asi fuk. díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jo, je to fuk. Ale když nenapíšete model nebo verzi androida, tak vám těžko někdo řekne něco konkrátně.

Obecně musíte data v nastavení své původní SIMky vypnout a na té nové zapnout.

Ale hlavně - pokud nemáte předplacenku, si zajistěte, abyste měl na svém čísle nastavený strop nákladů buď celkem, nebo třeba na datech, podle operátora.

doplněno 23.02.23 17:14:

t-mobile.cz/...

pepik
hodnocení

Díky, telefon je Samsung - Galaxy A40

pepik
hodnocení

Volal jsem na t-mobile a udělat strop nákladů bohužel nejde.

ml1

Přitom když se ještě zabývali otravováním s sms, tak psali máte aktivní službu něco jako roaming limit.

Mimo EU jsou dost šílené sazby, klidně 50 korun za minutu a podobné to bude u dat (a to se bavíme o chorvatsku, kde občas skočil operátor ze sousední bosny a hercegoviny), přecejenom operátoři se nám nějak za tu regulaci EU musí pomstít.

Já osobně bych prostě českou kartu deaktivoval na tu dobu, prostě bych telefon nastavil jako s jednou kartou. Nevím jak Váš, ale můj hloupý to umí, měl jsem druhou sim dlouho vypnutou kvůli zobrazení (škrtlý čtvereček zabíral místo na displeji, nemluvě o dotazu před každým voláním, jestli ze sim1 nebo sim2, která tam neni), ale když jsem tam druhou sim dal a ona nebyla vidět, tak jsem si při procházení nastavení právě tuhle volbu uvědomil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]