Zdravím, koupil jsem si starší zesilovač a nejspíš by potřeboval vyčistit jeden přepínač vstupu (pravý kanál občas hraje slabě a chrastí, když zahýbám s tím spínačem tak to zas hraje normálně). Nechci ho zbytečně rozebírat, abych ho nějak nepoškodil. Napadlo mě to prostříknout nějakým sprejem na kontakty, ale nevím jak bych to pak vysušil. Děkuji za rady.
Nic nemusíte rozebírat. Můžete to tam nastříkat přímo hadičkou dírama a přepínač procvakat. Když ale sundáte kryt a otřete desku, bude to lepší, protože se tam pak nebude chytat prach.
Ano stará dobrá diava je dobrá na odporovou dráhu čehokoliv ja jí třeba kapu do potenciometru klapek u škodovek Pokud sou to čistě kovovy kontakty a lze se na ně dostat tak jehlovej pilnik mirné naohejbat Pokud se nelze dostat vystříkam to kontaktolem a bud se to povede nebo výměma dílu
Do některých vypínačů nejde kontox dost dobře šplíchnout.V takovém případě jsem opatrně,ale opravdu opatrně navrtal dvojkou vrtákem malou dírku,a tou jsem kontox dovnitř našplíchal.Zatím jsem byl vždy úspěšný.Jenom bacha,aby vrták neprojej až na kontakty,to by jste vypínač zničil.
krystof
Ještě mě napadlo zkusit ten spínač rozebrat, pokud by to šlo. Ale nevím jak je uvnitř udělaný, tak bych ho taky nemusel složit zpět. Jedině to zkusit na nějakém který se nepoužívá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.