Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,- prodlužka s přepěťovou ochranou přestala fungovat nesvítí ani dioda. Když jsem jí rozmontoval tak jsem tam našel -jsem si to myslel- keramický kondenzátor. Odpájel jsem ho a šel s tím do elekrosoučástek. Když jsem jim tam ukázal tu součástku a že chci koupit novou, tak mi řekli, že je to varistor a né kerm. kondenzátor, Tož jsem ho koupil. Na netu jsem hledal info, jak ho zapojit, ale nikde jsem nenašel info o tom jestli má nějakou polatitu -+ a -. Podle toho co jsem našel na netu, tak vypadá, jsem vydedukoval, že je asi bez polarity. Je to tak, nebo se pletu? Abych ho nepřipájel naopak a nepoškodil, pak znovu jen pro něho jet 30km se mi neoplatí -(cesta do nejbližší prodejny elektrosoučástek). dík za radu.
Bydlím v paneláku, takže nějaký rozvaděč mi nějak nepomůže v něm se hrabat nemůžu, ani nechci. Je to klasická prodlužka na až na 5 zařízení. Samozřejmě jsem měřil multimetrem a na to varistoru nic neukazuje. Když to propijím drátkama tak prodlužka jede, ale radši tam dám ten varistor.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.