Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dopustit vodu do kotle

Od: kate odpovědí: 18 změna:

Hezký den,

na plynovém kotli nám po odvzdušnění topení poklesl tlak, topení navíc nadále "žbluňká". Předpokládám, že bychom tedy měli zkusit odvzdušnit znovu a pak doplnit vodu do topného okruhu - a tam už netuším, jak postupovat. Přikládám fotku kotle a toho, co z něj vede, byl by někdo schopen mi poradit, jak na to?

Díky za info!

Jak dopustit vodu do kotle

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Ventil, z kterého vede stříbrná trubka do kotle (vedle smotaného drátu). Otevře se opatrně (ne hned naplno) a sledovat budík napravo od displeje, aby byla ručička v zeleném poli (stačí cca 1bar), poté ventil uzavřít a jít odvzdušnit radiátory. Po odvzdušnění jít zkontrolovat tlak na budíku a případně zase dopustit vodu na cca 1bar. Takhle opakovat, dokavaď ze všech radiátorů nepoteče voda.
kate
hodnocení

Aha, super, děkuju, zkusíme takto! A ještě jedna hloupá otázka - topení máme nechat předtím vychladnout, nebo může všechno běžet?

Jsem slepej, nebo ventil na tom tvém domnělém roháčku nevidím? Napouštěcí ventil je u kotle většinou na jeho spodní straně. To nevím, co je za kotel, ale když dá tazatelka název a typ, tak je to většinou v manuálu.

Napouštět se může normálně za provozu. Ale doporučil bych odvzdušnění radiátorů, jestli jste jej nedělali aspoň jednou za rok.

hodnocení

4x

Tak jsem nazvětšova obrázek napouštěcího ventilu, nevím, zdali je to roháček? Každopádně je třeba tou slabší nereovou hadicí vlevo dopustit vodu. Taky může být i ventil v kotli, na konci hadičky.

Vyfoťte ještě kotel zespodu, a z boku ten roháček, co jde z obkladu.

Jak dopustit vodu do kotle #2

Správně. Teď jsem to psal, to na zdi není ventil. Ten je někde na spodu kotle.

Děkuji za pochvalu.

kate
hodnocení

Nafotím, díky, vkládám samostatně!

hodnocení

2x
Voda se dopouští roháčkem na zdi pod trubkama. Na budíku vedle displeje je zelená zóna, já vidím, že je tlak skoro minimální, takže dopustit aspoň na 1bar.
kate
hodnocení

Díky moc, ale potřebovala bych to fakt úplně polopatě - co znamená, že se dopouští roháčkem? Jak krok za krokem postupovat? Děkuju!

kate
hodnocení

Já si říkala, že tam ničím neotočím! Uvnitř, kde vstupuje ta stříbrná věc do kotle, je takovýto červený ventil, možná je to ono? Ještě tam kousek vedle vidím cosi černého, ale to mi přijde divné.

Díky moc!

Jak dopustit vodu do kotle #3

Jelikož tam toho moc nevidím, označil jsem černě kolečkem, kde vidím zřejmě černý plast, tím otočíte a měla by voda téci do kotle.

Nebo odtáhněte bílý kabel a opět vyfotit.

Jak dopustit vodu do kotle #4
kate
hodnocení

Zkusila jsem vyfotit na lepší mobil než svoji kalkulačku, myslíte tedy to černé, ne to červené z boku, jo? Děkuju!

Jak dopustit vodu do kotle #5

A tím černým otočte, jako když napouštíte umyvadlo a bude se kotel napouštět.

červené NE, to je pojištovák.

kate
hodnocení

Zdá se, že to zabralo, díky moc!

Jste šikulka,

ernie, děkuji, já raději *pivo*, až někdy pojedu "kolem Vás"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma odvzdušnění topení

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]