Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spotřeby el. proudu

Od: ladamuri® odpovědí: 13 změna:

prosím mám trafo k zesilovači na dvě lampy 6 V a 2 A. kolik to může mít spotřebu ve watech?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Trochu mi tu něco nesedí. To máte skutečně dvouelektronkový (lampový) zesilovač? Jestli ano, potřebujete zdroj, který dává nejen pro žhavení 6,3 V při proudu minimálně 1A, ale také anodové napětí 250 V stejnosměrných.

Ten původní zesilovač měl skutečně výkon 200 W *sok*? Takovým výkonem se dá slušně ozvučit středně velké náměstí! Když to pustíte do sluchátek, moc z nich asi nezbyde, když do reproduktoru, zbourá Vám to příčku v obýváku ;).

doplněno 21.02.23 11:48:

Aha. Takže příkon maximálně 12 W (6 V x 2 A), výkon do sluchátek je 1,1 W. Jestli Vám jde o spotřebu, tak bych to neřešil, je minimální (cca 1/4 kWh denně při trvalém provozu).

Jen dodám pro upřesnění - není to trafo, ale zdroj stejnosměrného napětí (to není zdaleka totéž).

Ten zesilovač mě docela překvapuje. Je pozoruhodné, že v dneší digitální polovodičové době ještě něco takového existuje.*sok*

hodnocení

to je vše co k tomu mám

Spotřeby el. proudu
Spotřeby el. proudu #2

Výrobce předepisuje zdroj 6V/2A. Může mít tedy příkon do zhruba 15W. V praxi méně, protože je tam určitě rezerva.

hodnocení

moc děkuji za informaci.. která bu o nasazení a vyZkoušení,a pokud se osvědčí,bude v provozu. je rozdíl 12W A NEBO 200W.. TV ZAPÍNÁM MAX 2 HOD. A TO VEČER OD 19 DO 21-21.30.ČAS KTERÝ MUSÍM VYČKAT PRO APLIKACI INZULÍNU !

PAK VYPÍNÁM A JDU SPÁT

111®
hodnocení

2x

a na trafu to není? minimálně výsledek násobku těch dvou čísel..

hodnocení

ne tam je napsáno jen 6 v a 2 A.. je to malý čínský zesilovač na dvě lampy.. původní zesilovač má 200W,a ten bych chtěl nahradit pro sledování a poslech TV.. mám oboustranou nedoslýchavost nad 73%.. a proto musím do sluchádka.. a když zapojím 10m prodlužku jack 3,5 mm tak Tv neslyším jak bych chtěl, proto jde z TV do zesilovače a do prodlužky a sluchátka

Řešíte spotřebu sluchátkového zesilovače nebo hlasitost sluchátek? Z dotazu to nevyplývá. Údaj 2A na trafu je maximální proud, kterým ho lze zatížit. Neznamená to, že ho zesilovač dosahuje. Dejte sem raději odkaz na zesilovač a napište, co řešíte.

hodnocení

0x
6V 2A to je pro žhavení, to nic neříká jakou mají spotřebu samotné elektronky.
Podle rozměrů sloupku transformatoru se dá odhadnout jeho výkon.

ml1
hodnocení

0x

Z velikosti trafa odhadnete kromě výkonu i jeho ztráty. U těchto malých traf bývá účinnost 50-70% proto je EU už dávno zakázala, ale ještě první mobily měly těžké nabíječky s trafem.

111®
hodnocení

0x

takže 6ž1p je pentoda nebo hexoda, elektronka, už si to přesně nepamatuji, ale potřebuje samozřejmě napájení nejen jako žhavení ale i cca +180V pro druhou /případně 4. mřížku / a kolem +220V pro anodu. Akorát by mne zajímalo jak to mají uděláno uvnitř asi nějaký DC/DC měnič..

doplněno 21.02.23 16:40:

není k tomu někde schema?

hodnocení

Nevím, je to malá jako kapesní zeszlovač sluchátek. Schéma u toho není jen to co sem naskenoval. -je to čína . No uvidíme

jdukolem
111®

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]