Nejste přihlášen/a.
Akumulátor li-ion 12V/8Ah nelze nabíjet.Když na svorky zapojím žárovku jako zátěž,tak svítí.Ale do akumulátoru při nabíjení neteče ani mikroampéra.Zkoušel jsem to se dvěma zdroji i dvěma měřáky,ale do aku neteče vůbec nic.S tím jsem se ještě nesetkal.Prosím ozvěte se jestli máte někdo takovou zkušenost.Dik.
Co já vím, tak jeden článek Li-ion baterie má napětí 3,7V.
Když podělím tvých 12V / 3,7 tak vychází 3,24článku a to nejde vyrobit. Počet článků musí být celé číslo.
Zkoušels nabíjet baterii dvěma zdroji? Co je to za zdroje? Baterie se nabíjejí pomocí nabíječky. Každý druh baterie má většinou svoji nabíječku.
Mna by dost zaujimalo to vase "nabijanie". Ake dva zdroje ste skusali? Ake maju parametre? Totiz ked zoberiete nejaky napatovy zdroj a napojite ten aku, prudove obmedzenie zdroja bud nie je lebo je nastavene vysoko, tak zareaguje ochrana v aku a prerusi obvod. To iste pri skrate.
Nabijajte to origo nabijackou a hotovo, litiovku ked budete kdejako znasilnovat bez znalosti problematiky, bude taky ohen a vybuch, az si budete menit spodne pradlo.
Omlouvám se všem že jsem vás s tím zatěžoval.Akumulátor nešel nabít protože byl nabitý! Řídil jsem se dopručením v návodu že je třeba běhehem zimy aku občas dobít.Celoživotním nabíjením Pb aku jsem si myslel že do aku vždy nějaký proud teče.O existenci nějakého BMS jsem neměl ani tušení.Aku měl 11,6 V tak jsem si myslel že je ho třeba nabít. Po vybití žárovkou už jde nabíjet.Měřením napětí origoš nabíječky jsem zjistil že dává 12,6 Voltů což přesně odpovídá následujícímu zkopírovanému článku:
Každý jednotlivý článek lithiové baterie má svou vlastní malou "nabíječku", která hlídá napětí svého článku a stará se o to, aby napětí na každém jednotlivém článku v průběhu nabíjení nepřekročilo 4,2 V (tolerance 0,05V! ), při vybíjení zase nepokleslo pod 3,0V a nedošlo tak ke zničení článku.
Jestli lithiové články skladuješ v nabitém stavu, tak jim o něco zkracuješ život. Skladuj je tak v polovině nabití. To není olovo. A jestli BMS umožňuje balancování mezi články s dostatečnými balančními proudy - to je ta "vlastní malá nabíječka" neví nikdo kromě výrobce dané BMS.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.