Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Identifikácia anténneho vstupu FM/DAB+ pre kúpu novej antény

Od: lubinosaurus* odpovědí: 4 změna:

Potreboval by som identifikovať koncovku antenneho vstupu FM/DAB+ na mikrosystéme LENCO MC 150. Je to iba drôt s koncovkou a v dome mám slabý signál. Potreboval by som aj poradiť, či sa dá zohnať nejaká alternatíva originálnej antény ale s nejakým zosilovačom ( aktívna anténa)

Identifikácia anténneho vstupu FM/DAB+ pre kúpu novej antény

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

K tomuhle konektoru hotovou anténu nekoupíte. Všechny pokojové antény jsou zakončené konektorem IEC. Kdybyste to chtěl udělat elektricky správně, musel byste vstup tuneru vyvést na panelový konektor na zadní stěnu. Nejdřív bych zkusil jednodušší možnosti. Z antény vyvést drát a ten omotat kolem drátu z příslušenství. Bylo by také možné udělat redukci z tohoto konektoru na kabelový IEC. Impedančně je to sice prasárna, nejspíš to ale bude fungovat.

lubinosaurus*
hodnocení

Ďakujem, skusil by som tu jednoduchšiu možnosť, ale nerozumiem, akým sposobom mám z antény vyviesť drot. Mám na konci odizolovat pôvodnú anténu, pripojiť k nej ďalší drôt a ten potom omotať okolo pôvodnej antény na spôsob cievky? Resp. som to nepochopil správne :)

Když koupíte nějakou pokojovou anténu, tak ta bude zakončená IEC konektorem na stíněném kabelu. Na něj musíte připojit anténní vstup do rádia. V praxi je jedno, jestli ho připojíte vodivě na odizolovaný konec antény z příslušenství nebo z konektoru vyvedete drát a ten s anténou smotáte izolovaně. Veškeré teorie o impedančním přizpůsobení tady jdou stranou. Chce to vyzkoušet.

111®
hodnocení

0x
Tohle jr 300 Ohmovy vstup takze abtena z dvoulinky zakoncut dutinkami mozna by stacily z cokolady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]