Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkušenosti s robotickým vysavačem

Od: standas odpovědí: 13 změna:
Dobrý den, bydlíme v panelovém bytě 3+1, všude máme na podlaze lina.
Máme 2 děti. Uvažujeme si pořídit robotický vysavač konkrétně tento typ mnoho.cz/...
Nemáte někdo nějaké zkušenosti? Jaké by to pro nás mělo plusy a třeba mínusy?
Jaká je životnost takového vysavače?
Děkujeme

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Těch co umí vytírat, jsou dva typy. Jeden se musí napřed pustit aby zametl a pak se zamění nádoba na prach za nádobu s vodou a vytírá. Pak je druhý který má možnost vložit kombinovanou nádobu kde půlkou sbírá bordel a druhá je na vodu. Měli jsme oba a myslím že ten s dělenou nádobou je trochu lepší nápad. Jako druhý poznatek bych doporučil dva kartáče které hrnou špínu na střed a třetí široký ji sbírá. Ty které mají metličku jen v jednom rohu toho seberou miň a tím pádem musí jezdit víckrát než seberou všechno dokonale. Radit konkrétní kus nebudu. Ono je to o tom že když je v něčem lepší než ten druhý tak má zase jinde mouchy. Ten náš poslední se například dokáže spolehlivě zamotat pod stolem mezi nohy dvou židlí a tam blbnout půl hodiny na jednom místě než vyleze.
standas
hodnocení

Děkuji, máte zajímavé poznatky.
Ohledně toho typu co jsem vybral máte jaký názor?
Děkuji

Vyber si něco bez vytírání.

Zase výkřik do tmy :) Takových řečí, že to vytírání je šmrdlání jedním hadrem po celé místnosti a je k ničemu. Jenže každý nechodí doma v gmákách od hnoje aby robot hrnul bahno před sebou. Na to, aby robot stáhnul mopem jednou dvakrát za týden prach pod postelí nebo pod stolem je ta funkce vytírání dobrá.
K tomu vašemu výběru - já tu specifikaci moc neprohlížel. Porovnejte dva tři výrobky ve stejné cenové hladině a ono to bude asi plus minus všechno stejné. Já bych se klidně obešel bez té wifi funkce. Dcera ji má a využila ji prakticky akorát jednou,když se jí zdálo že robot nefungoval a po načtení WiFi jí robot přesně vypsal trasu kudy chodil :) Jinak je to prakticky k prdu. Chce to hledat údaje o kapacitě baterie a hlavně údaj o hlučnosti. Čím tišší tím lepší. A jestli máte doma koberce tak si raci na youtube najděte videa jak vysavač koberce zvládá. Většinou mají s vysokými koberci problém.

hodnocení

2x
Berte vysavač s LIDARem nebo kamerou. Tyhle "hloupé" vysavače jen bloudí po místnosti sem a tam a nejezdí nijak systematicky, některá místa přejedou třikrát, některá vůbec. Pak pro jistotu někdy ani netrefí do stanice.
Ty lepší vysavače si naskenují celý byt a pak jezdí postupně, můžete je poslat do konkrétní místnosti či uklidit na konkrétní místo, nebo jim naopak určitou část bytu v aplikaci jednoduše zakázat.
Připlatíte si sice nějakou tisícovku, ale nebudete litovat.
Vždycky je něco za něco. Tyhle mají problém v tom, že ten radar / lidar bývá v bradavici na hřbetě vysavače aby měl rozhled a vysavač je pak tak vysoký že nevleze pod nábytek.
Záleží na nábytku, já třeba nemám žádný nábytek "na nožičkách", takže se dostane přesně tam, kam by se dostal ten bez lidaru.
standas
hodnocení

@mikihans Nejspíš máte pravdu, obyčejnější vysavače reagují s infrasenzorama, ale ten LIDAR nebo kamera je nejspíš mnohem spolehlivější a přesnější.
Od kolika Kč se takový vysavač dá koupit?
Nedaří se mi to na heurece vyfiltrovat.
Děkuji
V Datartu mají TCL za 5500.- nebo tohle iprice.cz/...
Nic moc levnějšího se asi kupovat nevyplatí. TCL je jedna z nejprodávanějších značek elektroniky v USA i když je to samozřejmě Čína.
standas
hodnocení

Tento typ nevypadá špatně, ale má pouze jeden kartáček na vysávání, nejsou lepší dva kartáče?

hodnocení

0x

Mám zkušenost pouze s robotickým vysavačem iRobot roomba. Jak píše @hanys, kupte nějaký bez vytírání.

milorda
hodnocení

0x

Teď se brouzdám po robotech a vyjedemi m.j.,že mluví rusky (aliexpresu) to jako zjistím kde,jak to mluví,pokud to koupím přes Heureku,či Aliexpres aj.?

hodnocení

0x

manželka chtěla tento - mironet.cz/...

po cca. 5ti měsících (možná kvůli mé neopatrné manipulaci?) reklamace a výměna základní jednotky, nyní dalších 4-5 měsíců v provozu cca. 2x týdně. Mokré NEBO suché - musí se vyměnit nádržka. Chtěl jsem toto, protože pokud je "vše v jednom", může se to zbytečně kazit...

Vysávání i utírání dle manželky ok, přechody prahů (mám lišty cca. 15mm) v pohodě.

Problém jsou dlouhé vlasy - to se namotá do kartáčů a musíte je otrhat či vystříhat - ale to manželka nedělá...

Máme lino, dlažbu, koberec "zátěžák".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]