Nejste přihlášen/a.
Zakoupil jsem nový kablík s konektorem mikro-USB, protože staré už jsou ošoupané a vyviklané. Mám několik starších zařízení které tento zastaralý konektor používají (powerbanky, čtečka). A zjistil jsem, že po zapojení do moderní nabíječky (od nových telefonů Xiaomi) se žádná powerbanka nedá nabíjet. Když kablík zastrčim do nějaké prehistorické nabíječky, tak se nabíjí v pořádku (tím pádem reklamace nejde). Když použiju nějaký starší kablík, tak na volbě nabíječky nezáleží a funguje se všema.
Co s tím?
Jedině snad vrátit ve 14 denní lhůtě, pokud máte pocit, že kablík nevyužijete.
Může jít o nějakou drobnou odlišnost, některé konektory s některými zařízeními nepracují, to se u počítačů stává, na to jsem zvyklý.
Mikro-usb (teda usb mikro B) je snad nejnovější z těch "zastaralých" (jako zastaralé (obsolete nebo deprecated) je léta označené všechno kromě usb-c (které je má všechny nahradit), ale tyhle konektory tu s náma ještě dlouho budou, vzhledem k počtu stávajících i nových zařízení jimi vybavených).
S tím připoijením zařízení to byl zajímavý nápad, ale chyba tam není - čtečka bez problémů komunikuje.
Jestli myslíš tu plastovou krytku, tak ta ještě k zařízení nedosahuje. A víc tlačit by už podle mne bylo velké násilí. To tedy na straně microUSB.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.