Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Televize nejde zapnout, neustále se vypíná

Od: daphi* odpovědí: 9 změna:
Dobrý den,
mám problém se 3 roky starou televizi Samsung. Po 20minutach se vypla a neustále se pokouší sama zapnout, ale jen se objeví logo a opět se vypne. Zkusil jsem jí i na celý den odpojit od napájení, ale žádná změna.
Nevíte, v čem může být problém a zda se vyplatí jí ještě opravovat?
Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

3x

Začal bych u napájecího zdroje. Dost často to bývají vadné elektrolytické kondenzátory - časem klesá jejich kapacita a stoupá vnitřní odpor (ESR).

olinl
hodnocení

0x
Zkusit aktualizaci software televize, u některých to jde přes USB port. Nepíšeš typ, dalo by se případně něco vyhledat. Tři roky je krátká doba na poruchu.. Nemáš připojištění-prodloužení záruky?
daphi*
hodnocení

Jedná se o SAMSUNG QE55Q70RATXXH

hodnocení

0x
Je vyloučeno, že by zlobil ovladač? Zkuste ho po zapnutí zakrýt. Nebo se kamerou mobilu podívat, zda vysílací IR led stále nebliká.
Taká z ní vše odpojte (přehrávač, USB disk..).
daphi*
hodnocení

Odzkoušeno, vše odpojeno, ovladače uklizené v šuplíku a televize se chová stejně.

kimbert*
hodnocení

0x

Měl jsem podobný problém u televize sencor,po půlhodině se vypla,nepomohlo dát do továrního nastavení apod.V servisu vyměnili základní desku a TV jede dál,neplatil jsem nic měl jsem zaplacenou prodlouženou záruku,takže vše hradila pojištovna,odvoz ,opravu i zpětně dovoz domů.Už jsem ji taky chtěl vyhodit měla 4,5roků a málem jsem zapomněl že jsem si připlatil za delší záruku.

hodnocení

0x

Poradím primitivní amatérskou diagnostiku. Otevřete jí a zahřejte kondenzátory zdroje fénem. Jestli se tím vypínání změní, můžete je vyměnit i bez měření a televize bude dál fungovat. Jestl se nic nezmění, tak vyžaduje odborný servis.

hodnocení

0x

Zdrojová časť, podsvietenie, príčin môže byť veľa. Vzhľadom na vek a nadobúdaciu cenu by som mu ešte šancu dal a obrátil sa na servis.

michal*
hodnocení

0x

Jo, klasika u Samsungu. To je neuvěřitelné toto...

Většinou ty bývá opravdu zdrojová deska...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]