Nejste přihlášen/a.
Koupit co nejsilnější ledky. 40W vám dává naprostou volnost, tak silnou ledku určitě neseženete, nemusíte se tak bát, že se svítidlu něco stane.
Do patice E14 jsem viděl nejvejš něco přes 20W (světelný tok kolem 2000 lumenů, čili něco mezi stovkou (1400) a stopadesátkou (2200)). Ale pokud to ještě mají být reflektory, to se fakt blbě shání (sháněl jsem co nejsilnější R50 (to je do E27, do E14 je tušim R36) a byl jsem rád, že jsem sehnal ekvivalent šedesátky).
Do pokoje je dobré kupovat teplou bílou.
Jde ještě o to, kam svítí, pokud je na stropě, tak mi přijde, že do stran. Znamená to mít světlé stěny (ne jak bylo svého času moderní používat tmavé syté barvy - modrou, zelenou, černou aj.), pak se pokoj krásně zaplní světlem. Ale stejně na zemi to nebude nic moc. Těžko říct, my máme nepřímé osvětlení přes strop a nikdy s tím nebyly problémy, přes stěny by to taky nemusel být problém.
Kromě velikosti pokoje je právě důležitým parametrem vymalování stěn (jsou to prakticky stěny, které při použití takového svítidla svítí) připadně další předměty, které jsou světlu v cestě.
Napadá mě pořídit nějakou stojatou lampu na lokální přisvícení, ale nemám vůbec přehled, jaká je situace na trhu. Jestli je tak mizerná jako u stolních lamp, nebo je výběr o něco lepší.
To není velikostí pokoje. Základní chyba je, že je to bodové světlo. Do dětského pokoje se rozhodně nehodí, vhodnější světlo rozptýlené. Zkuste tam našroubovat matné žárovky s maximálním vyzařovacím úhlem. Těch povolených 40 W platí pro klasické žárovky. Když použijete LED žárovky, nemusí Vás jejich watáž nijak zajímat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.