Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou kvalitní kameru na záznam sportu?

Od: suzaniela* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den.

Můžete mi prosím poradit jakou kvalitní kameru mám koupit? Potřebuji takovou ,aby byla schopna rychle zaměřit a zaostřit...budu s ní natáčet převážně koně v rychlém pohybu a to i v hale při umělém osvětlení či se sníženou intenzitou světla...aby jsem nedopadla stejně špatně jako s foťákem...který dle prodejce zaručeně vyfotí v pohybu vše...a z fotek z haly mám jen rozmazané fleky! a venku to také není valná kvalita...natož chytit koně nad skokem se ukázalo dost problematické.

Také musím podotknout, že v místě natáčení se často dosti práší.

Děkuji všem za rady :)

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Neporadím, ale nedopručuji kamery se záznamem na DVD a harddisk. Datový tok je u nich nedostatečný a rychlejší pohyb scénou vyvolá zamlžení celého obrazu. Na záznam rychlých scén je vhodný formát miniDV, který ale skončil u malých amaterských kamer (profi stale používán) - ale tyto kamery jsou nejcitlivější na prach. Paradoxně rychlý pohyb nejlépe zvládaly analogové kamery VHS, HI 8 ... . Nejodolněší pro vaši práci by byla kamera se záznamem na paměťové karty, ale pozor u nich je nevyšší stupeň komprese obrazu. Ale rychlé změny obrazu nemusí zvládnout celkem nízký datový tok, procesor kamery. Rychlost zaostřování a nastavení expozice - testovat, radit se. Bude to náročné pokud chcete uspokojivé výsledky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]