Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co mi přinese aktualizace mňuj 12.5.1.0?

Od: pansvacinka® odpovědí: 17 změna:

Už asi rok se úspěšně bráním aktualizovat soumi redmi Note 10 Pro.

Současná verze mňuj je Global 12.5.1.0 Stable (RKFEUXM).

Telefon funguje dobře a byl bych rád, kdyby to tak i nadále zůstalo!

Co mi přinese aktualizace mňuj 12.5.1.0?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Znáte to pořekadlo "Pokud něco funguje, tak do toho nevrtej"? Tak zde to platí 100%, internet je plný plaček lidí, kteří litují, že na 12.5 upgradovali a chtějí se vrátit k původní verzi.. Mimo jiné pak telefon agresivněji zabíjí aplikace, které zabíjet nechcete. Tuším také z menu zmizela možnost vypnout aptimalizace MIUI. Bohužel, Xiaomi se v posledních verzích MIUI vydalo špatnou cestou a dost lidí kvůli tomu značku opouští.
google.com/...
doplněno 04.02.23 12:54: Aha, já jsem pochopil, že na 12.5 chcete aktualizovat. No tak pokud 12.5 máte, tak 13 moc velký skok není. Ale není tam nic k lepšímu.
nox®
Jedno krátké vlákno o downgrade verze je důkaz, že značku opouští mnoho lidí? Páni...
Poslal jsem jen jeden odkaz, ale zabývám se tímto problémem víc jak rok a prolezl jsem stovky vláken. Mimochodem Note 10 (ne pro) jsem právě kvůli otřesnému chování pracně downgadoval z MIUI 13 na MIUI 12.5 (a šel bych níž, ale nižší verze ROM není). A ještě k tomu na jakousi asijskou verzi, která poslední ještě standardně a bez hlášek umí nahrávat hovory, protože nemá google dialer, ale Xiaomi.
A ta vlákna byla plná nespokojených uživatelů.

pro tomkk
S tím nahráváním hovorů je to problematičtější, ale ne kvůli MIUI. Každopádně záleží na tom, zda máte globální verzi MIUI, nebo místní (CZ) verzi. U "místní" verze MIUI právě není s nahráváním hovorů žádný problém (oproti většině telefonů s novějšími verzemi Androidu). Problémy s nahráváním hovorů jsou kvůli "ochraně soukromí", které má Android implementované od určité verze.

nox®
To není ani tak o Androidu, jako o GDPR. Pokud je hovor nahráván, musí být dotyčný informován snad i ohledně důvodu nahrávání. Je to také důvod, proč existuje několik verzí MIUI. Ta CZSK vychází z čínské a v podstatě by se dalo říct, že tímto nařízení porušuje.

pro NOX
Ano, jak jsem psal, kvůli GPDR (ochraně soukromí). A aby to bylo splněno, je to přímo "nastaveno" v systému Android. Problém je, že různé země mají různé zákony, takže se "výrobce" softwaru rozhodl to omezit takto plošně, přímo v systému Android. Ale nahráváním hovoru v ČR zákon neporušujete. Dle zákona si můžete hovory nahrávat i bez vědomí protistrany, ale pouze pro svoji vlastní potřebu. Nesmíte nahrávky např. sdílet s "třetí" osobou, apod. Nicméně jsou případy, kdy by bylo samozřejmě možné nahrávky využít, třeba jako důkaz. V některých zemích je nahrávání hovorů bez souhlasu protistrany zakázáno úplně.

mathew
hodnocení

2x

Pokud vám to momentálně funguje tak nic dobrého nepřinese. Až vám to fungovat nebude tak můžete aktualizovat pak se to buď vzpamatuje a nebo to tou aktualizací dorazíte.

hodnocení

2x
To už je docela dost stará verze. Každopádně můj mobil začínal na MIUI 10, poslední verze co na můj mobil vyšla před víc než rokem byla právě 12.5... A musím říct, že každá nová verze přinesla hlavně znatelné zpomalení telefonu. Bohužel ani tovární nastavení nepomohlo, je to prostě "vlastnost" nových verzí, jsou více náročné bezpečné, bohužel na úkor rychlé odezvy systému.

mate59
hodnocení

1x

Aktualizoval jsem na MIUI 13.0.8 a žádný rozdíl nebadám.

No já právě četl poznámky od odborníků že některé důležité funkce zmizí - například volba aplikace která se má spustit na určitá data. Poměrně důležitá věc.

Jako kdyby nestačilo, že když je v mobilu více navigačních programů, tak nesmějí používat stejné mapys ale pro každou app se musejí nahrát separátně.

hodnocení

Paráda, myslel jsem si to. Že bude dobré neprovádět žádné hloupé aktualizace fungujícího systému.

To nahrávání hovorů bych chtěl taky, mám tam Cube ACR podle rad tady na poradně, ale ještě jsem to z obav kvůli složitému nastavování nevyzkoušel.

Nahrávání mají rom s Mi dialerem. Pro vaši pro verzi tuším existuje i slušná alternativní rom na miuios.cz. Na moji 10 bohužel ne, má nepodporovaný procesor.

pansvacinka
Nedíval jsem se na specifikace Vašeho telefonu, ale tuším, že je podporovaný přímo pro CZ ROM. Takže, když místo stávající "globální" ROM nainstalujete "místní (CZ)" ROM, budete mít dostupné nahrávání hovorů přímo v menu telefonu, čili bez nějakých dalších programů. Navíc funguje nahrávání hovorů bezproblémově.

kmet
hodnocení

0x

Myslím, že můžete v klidu aktualizovat, už ta verze 12.5.1.0 je totiž ta podělaná.

mám 12.5.8 a ta celkem funguje

Mám verzi MIUI Global 13.0.7. a žádný problém. Telefon Xiaomi Poco.

hodnocení

12.5.1.0 není podělaná *stop* ta právě že mi celkem dobře funguje.

Obecně si (i podle reakcí) myslím, že updatovat je zbytečné. A kdoví, co by to po mě švihlo za problémy ..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]