Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Utopený mobil, šance?

Od: ad odpovědí: 9 změna:

Zdravím

moje hloupost.. měl jem mobil ve vaně a spadnul mi do ní :D neměl jsem moc vody a hned jsem ho vylovil, okamzite do par sekund vypnul, vyndal obal, simku, vše co šlo.. bohuzel baterii odendat nemohu.. dal jsem ho pod ručník na místo s průvanem... jsou nějaké šance ze bude fungovat? co víc pripadne mohu udělat?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

0x

Víc nic,jen dobře vysušit/ne pod ručník,nezakrývat,ale na ručník/ a doufat,že naběhne.

hodnocení

0x
Dobrý den,několikrát se to podařilo,že se mobil vzpamatoval.
Nechte ho takhle otevřený řádně vysušit a snad se zase vrátí zpět do "zivota". Mohl byste zkusit také vlažný vysoušeč vlasů...

ad
hodnocení

nad ručník.. blbě jsem to napsal, nicméně, je dobrý nápad ho dát do ryze? moc se mi to nezdá, nové telefony jsou uzavrene.. tak si nedovedu predstavit ze by to z nej tu vodu vytahlo..

Ano je to tak.

Vložit do uzavřené nádoby s rýží.

Rýže by neměla pocházet z již otevřeného obalu.

Místo rýže by byl lepší silikagel. Klidně stelivo.

hodnocení

0x
Hlavně to neuspěchejte a nechte ho opravdu dobře vyschnout než ho zapněte.

ad
hodnocení

Koukal jsem na internet, ač nemá ochranu IP.. tak v různých vodníc testech vydrzel dlouhou.. i kdyz je pravda ze já v něm uz mám měněnou baterii.. no, nezbývá mi nez doufat. Pak se ozvu.

hodnocení

0x

Ve skutečnosti ta baterie stále odpojit jde a má to smysl, ale musí se to udělat co nejdříve.Jen se nevytahuje celé baterie, ale většinou z ní vede flexkabel s konektorem na konci, který se vycvakne. Některé typy spíš dražších mobilů se samozřejmě rozkrytovávají obtížněji, ale ty zase bývají vodě odolnější.

Ale to spíš tak pro příště..

hodnocení

0x

Odneste ho do servisu,oni vám ho vysušia a zakonzervuju nanovo,ak je to solídny servis. Vy hoci si mobil vysušíte bude fungovať,no možno len do času. Letované spoje,ktoré sa dostali do kontaktu s vodou,časom zoxidujú a preruší sa vedenie,potom už nik nezistí,kde je ten studený spoj a telefón vyhodíte. Vlastná skúsennosť spred 12 rokov.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]