Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přehrávání audioknih na CD

Od: leri® odpovědí: 7 změna:

Možná hloupý dotaz ... Koupila jsem babičce CD přehrávač a chtěla jsem se zeptat, jestli si na něm může přehrávat audioknihy, které budou na CD? Nebo tyto audioknihy se dají přehrávat jenom v PC? Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Pokud jsou jako standardní Audio CD, tak půjdou přehrát určitě.
Pokud by byly v MP3 formátu (vejde tak toho na CD mnohem více), tak půjdou přehrát v případě, že přehrávač tento formát podporuje, ale dnes je to prakticky standardem.
Takže jestli jste jí nekoupila nějaký 15+ let starý přehrávač, mělo by to bez problému fungovat.

hodnocení

Děkuji. Mrknu na ten přehrávač. A nevíte, kde seženu audioknihy na CD? Třeba bazarové?

Programem Nero Burning Rom jde mp3 vypálit jako CD Audio.

Pak lze přehrát všude.

Jinak CD přehrávač s podporou mp3 formátu.

hodnocení

0x

Většina audioknih se dá koupit na CD, snad jedině ta zelená příšera z Alzy má jen odkaz na stažení mp3, Zrovna včera jsem vybíral nějaké audioknihy, dostal jsem od syna pod stromek voucher, takže mohu doporučit např www.knihydobrovsky.cz, kde mají spousty audioknih všech žánrů.

Já jsem velký fanda do audioknih, mám jich stovky, proto mě přijde praktičtější mít knihy ve formátu mp3 souborů, protože i zraktického hlediska je praktičtější mít celou kolekci mnoha knih na externím disku, než stovky CD, které samy o sobě jsou mechanicky problematičtější při přehrávání. Já poslouchám knihy hlavně v autě při řízení, takže je jediné řešení nahrát to na flash USB, jelikož už ani v autě není ,,díra na CD´´

Ale pokud jde o starší osobu, kde je předpoklad, že bude audio poslouchat někde v klidu na kanapi, může CD přehrávač dobře posloužit

někde je Audio CD a někde je mp3 formát.

Oboje na nosiči CD pravděpodobně

knihydobrovsky.cz/...

To ne, pokud to mají jako mp3, tak je to ke stažení, tedy bez nosiče - viz obrázek 1

Pokud je to na CD, je to, pochopitelně dražší + poštovné. Ale je pravdou, že i na tom cédéčku je to často ve formátu mp3, nicméně na fyzickém nosiči. - viz obr 2

Přehrávání audioknih na CD
Přehrávání audioknih na CD #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]