Nejste přihlášen/a.
Potřeboval bych asi 130 - 200 cm dlouhý kabel pro připojení sluchátek s mikrofonem. Kabel by měl být s konektory 1x 3,5 mm 4-pin jack (samec) na 2x 3,5 mm 3-pin jack (samec). Něco jako je např. tento ale se všeni konektory samec a s uvedenou délkou. Nikde nic takového nemohu najít a hledal jsem to i na AliExpress a ani Google mi nic takového nepomohl najít. Z toho vyplýva, že asi nikdo takové kabely nevyrábi i když využití pro to by určitě bylo. Potřeboval bych to pro připojení sluchátek k počítači kde mám dvě samostatné zdířky pro sluchátka a mikrofon. Nevíte někdo o nějakém tajovém kabelu?
Asi jsi nepochopil o co mi jde a jaký kabel bych potřeboval. Příliš nevím jak to myslíš s těmi dvěma kabely a redukci na konci. Já bych to ale raději řešil jedním odpovidajícím kabelem než dvěma a redukci. Vypadá to ale, že kabel který bych potřeboval asi nikoho nenapadlo vyrádět i když využití by to mělo. S tou USB zvukovkou jsi úplně mimo, protože do ni bych ty sluchátka stejně musel nějak zapojit a shánět na to odpovídajíci kabel. Proč to ale řešit přes USB zvukovku když ty sluchátka bych mohl zapojit přímo do počítače kde mám zdířky pro sluchátka a mikrofon? Připadá mi to, že asi prosazuješ názor, že proč to řešit jednodušerji když to jde i složitěji. Proč by při této délce kabelu měl mikrofon hučet když běžně se prodávají kabelové sluchátka s mikrofonem s tak dlouhým kabelem a nějak se lidí neztěžují, že by jim mikrofon hučel?
Šlo by to udělat z rozdvojky čtyřpinového jacka + dva kablíky třípinových jacků. Jen pro zajímavost. Ta sluchátka mají na konci zásuvku? To je neobvyklé.
mironet.cz/...
mironet.cz/...
Já si myslím, že lépe by to bylo z rozdvojky s 2x 3,5 mm 3-pinovým jackem (samec) a 1x 3,5 mm 4-pinovým jackem (samice) a k tomu připojit kabel s 2x 3,5 mm 4-pinovým jackem (samec). Mám na mysli spojit např. toto s tímto. Mne by ale vyhovovalo kdyby to byl jeden kabel bez nutnosti použítí te rozdvojky, ale tak jak jsem tu už psal vypadá to, že nikdo takový kabel nevyrábi a nakonec budu asi muset použít tu kombinaci rozdvojka + kabel.
nonek: To co navrhuješ je sice dobrý nápad ale kde sehnat takový kabel s dvěma jacky samec a jedním samici aby to bylo trochu delší. Ty redukce co se běžně prodávají jsou dlouhé tak +/- 20 cm a to bych pak musel s těmi sluchátkami být blízko počítače a bez možností nějakého většího pohybu a to rozhodně nechci. Navíc nejsem tak zručný a nevím jestli bych to dokázal předělat a správně zapojit. Mermomocí pouze jeden kabel nechci, ale pokud by to byl pouze jeden kabel tak by mi to vyhovovalo mnohem lépe. Jsem už téměř smířený s tím, že takový kabel asi nikde neseženu a tak nakonec budu muset použít kombinaci rozdvojky s 2x 3-pinovým jackem (samec) a 1x 4-pinovým jackem (samice) a k tomu samostatný kabel s 2x 4-pinovým jackem (samec).
To bude asi nejlepší. Nevšimnul jsem si, že se vyrábí hotový čtyřžilový kabel. Sám bych tomu dal přednost i když bych ho uměl udělat.
hlada: Jestli nejlepší to nevím, ale bohužel takový kabel který bych potřeboval neznámo proč asi nikdo nevyrábí i když využití by to určitě mělo.
Nejspíš není o takový kabel zájem. Musel by mít nějakou krabičku, ve které by se kabel rozděloval a to by asi vzhledem k malé sérii bylo dražší, než spojení kablíků v zásuvce. Přiznám se, že ani po zapojení nejbujnější fantazie mě nenapadá praktické použití. Se sluchátky, která by končila zásuvkou, jsem se ještě nesetkal. Naopak, rozdvojka použití má. Např. náhlavní souprava od telefonu ke zvukové kartě PC.
hlada: Já si myslím, že zájem o takový kabel by snad byl i když možná ne nějaký hodně velký když využití pro to je. Ono se těžko zjišťuje jestli by o něco byl zájem když to nikdo nevyrábí. Ano muselo by to mít něco kde by ten kabel byl rozdělený na 2 samostatné a kde by to bylo vhodně pospojované tak jak je to u těch rozdvojek. Mám na mysli něco takového kde by byl pouze delší kabel a jack samice nahrazená samci. Nemyslím si že by to nutně muselo být o hodně dražší. Prodražilo by se to asi o ten delší kousek kabelu. Myslím, že by to mohlo být levnější než kombinace rozdvojky a kabelu s dvěma jacky samec. Vypadá to, že asi máš mizernou fantazií když tě nenapadá žádné využití takového kabelu. A co třeba využití ke sluchátkům tak jak to chci já. Některé bluetooth sluchátka s mikrofonem mají i zdířku na připokení kabelu tak aby je šlo používat i přes kabel, ale bohužel nikoho nenapadlo k tomu vyrábět vhodný kabel.
tomkk: Možná bývá k některým sluchátkám přiložený i kabel, ale ne ke všem. Já ale bych ten kabel potřeboval 3x samec jack.
Kdybysme se od tazatele už v otázce dozvěděli, co s čím, se má propojit, tak by to bylo moc jednoduché a nebyla by to taková legrace.
nonek: Jedná se o bluetooth sluchátka s mikrofonem které mají i zdířku na připokení kabelu, ale kabel k ním není dodávaný. Ten kabel bych chtěl abych ty sluchátka mohl používat i přes kabel a ne pouze přes bluetooth.
tomkk: Vypadá to, že jsi asi chyběl ve škole zrovna když učili číst , protože to vše jsem v prvním příspěvku popsal. "Potřeboval bych to pro připojení sluchátek k počítači kde mám dvě samostatné zdířky pro sluchátka a mikrofon."
tomkk: Já jsem přesvědčený, že jsem to popsal dobře a nevím co jiného nebo jak jinak bych to měl popsat tak aby to každý včetně tebe pochopil. To, že některé odpovědi mi příliš nevyhovuji je tím, že někteří mi navrhuji to co zrovna nechci.
To, že ty bluetooth sluchátka umí přes drátový vstup i mikrofon jsem si téměř jistý. Jaký význam by ten mikrofon na těch sluchátkach měl kdyby nefungoval přes drátový vstup?
No a proč tredy (pokud trváte na kabelovém propojení BT sluchátek) nepoužijete kombinaci těchto dvou běžných kabelů? (Když tedy pominu možnost, které neveříte, že mikrofon může při té délce a pochybném stínění bručet a že je tam jedno spojení konektorů navíc.)
Nebo si stále nerozumíme a chcete něco jiného?
Vy se tváříte, že chcete něco normálního, ale kdo si koupil BT sluchátka, tak si je zpravidla nekoupil kvůli tomu, aby je provozoval po kabelu.
nonek: S tím, že takový kabel asi nekoupím jsem už smířený když asi nikdo nic takového nevyrábí. Ohledně toho udělání jako kusovku jsem už tu psal. Typ a výrobce by asi toho o těch sluchátkach mnoho neodhalil a možná by to byl důvod ke kritice jaké jsou to špatné sluchátka o což mi nejde aby se tu ty sluchátka hodnotily jaké jsou.
tomkk: Kombinace těch dvou kabelu tak jak to navrhuješ už tu byla prodiskutovaná s tím, že nakonec to budu muset použít když kabel který bych místo toho raději použil asi nikdo nevyrábi.
Asi nikdo nevyrábí bluetooth sluchátka se zdířkou pro kabel aby tam ta zdířka byla k ničemu, protože nikdo to přes kabel nebude provozovat. Netvrdim, že ty bluetooth sluchátka nechci provozovat přes bluetooth. Ono ale i ta možnost přes kabel má svůj význam. Na počítači bluetooth nemám a tak se přes něho k počítači nepřipojím. Dále pokud bude v těch sluchátkách vybitá baterie a budu je chtít použít bez čekání než se nabije tak můžu využít připojení přes kabel. Ono výrobci bluetooth sluchátek tu možnost připojení přes kabel nedělají jen tak z legrace.
nonek: Jak víš, že ty sluchátka SENCOR na které odkazuješ určitě nepodporují mikrofon přes kabel. Nikde na té stránce a ani v navodu nic takového, že nepodporují mikrofon přes kabel nevidím. Je tam sice uvedené, že "V balení s nimi obdržíte mimo jiné i ochranné pouzdro a Jack kabel (pro možnost klasického drátového poslechu)." z čehož vylývá, že ten jack kabel který je k tomu přibalený asi přenos hlasu z mikrofonu nepodporuje a vyplývalo by to asi i z obrázku kde ten kabel má ty konektory 3-pinové což ale neznamená, že s jiným kabelem asi 4-pinovým by to nemohlo podporovat i mikrofon. Netvrdím, že by to mikrofon určitě podporovalo, ale, že to u těchto sluchátek nikde není jednoznačně vyloučené.
tomkk: Já nepotřebuji poradit se sluchátkami na kolik jsou špatné a nekvalitní, ale s kabelem kde ho sehnat, což se ukazuje, že ho asi neseženu nikde když ho nikdo nevyrábí.
Mně se na vás líbí, že přestože vidíte, že tohle vaše vlákno o jednom "pitomém"kablíku už má místo třech odpovědí 36 a k ničemu se nedobralo, že vidíte problém v těch druhých.
Samozřejmě, že na typu těch sluchátek záleží, když ani nevíte, jestli umožňují připojení k mikrofonu. Navíc existují dvě varianty zapojení headsetu na 4 pinový jack s opačně zapojenou zemí a mikrofonem. Což nejspíš netušíte, když ani nevíte, jestli vaše sluchátka mají na konektoru vstup pro mikrofon. Natož, jak ho mají zapojený. Zato bezpečně víte, že rádce typ těch sluchátek nemusí zajímat.
tomkk: Proč se k ničemu nedobralo? Pokud myslíš to, že se nedobralo k tomu o jaké konkrétní sluchátka se jedná tak máš pravdu. Já si ale myslím, že se dobralo k tomu, že nakonec budu muset použit kombinaci těch dvou kablu tak jak jsi to tu navrhoval s tím obrázkem, protože nic takového aby to bylo jako jeden kabel nikdo nevyrábi.
Pokud jde o typ těch sluchátek tak i kdybych to tu uvedl tak asi by to nic nevyřešilo, protože k ním není k dispozici nic o tom jak co mají zapojené nebo co všechno podporují při zapojení přes kabel. Vyvolalo by to tu téměř určitě pouze zcela zbytečnou OT diskuzi o tom jak jsou to hodně nekvalitní sluchátka a jaký jsem blbec, že jsem si takový šmejd pořídil a to nechci tu rozpoutávat.
Tak pořiďte dvě spojky (homo-redukce) mironet.cz/... a máte přesně co chcete. Ne počkat, samce.
Pokud jde o kabely, nejlepší výběr mívá suntech (mironet zase bývá obvykle nejlevnější) ale taky nic moc suntech.cz/... suntech.cz/... suntech.cz/... z toho by se to dalo složit.
Kdysi jsem s požadavkem na 4pin jack uspěl v GME. Ale to bylo tehdy na video (analogový výstup rpi), a jak jsem zjistil, 4 pinové jacky existují dva, jeden stejně dlouhý jako 3 pin, druhý delší o čtvrtou bublinku a existují různá zapojení, jak si je výrobci kamer a dalších videozařízení se zvkem za ta léta navymýšleli. Ale pokud jde o redukci na audio, tam je to snad standardizované.
Nevím, jak daleko jste postoupil v řešení s kabelem... Kontaktoval jsem prodejce ohledně sluchátek, na které jsem vám dal odkaz,; zde komunikace
T.S.BOHEMIA po 6. 2. 13:01 (před 2 dny)
Dobrý den, v diskusi k produktu Sencor SEP 710BT BL tsbohemia.cz/... byl vloľen nový příspěvek
Obchodní oddělení | T.S.BOHEMIA po 6. 2. 18:34 (před 2 dny)
Dobrý den, Váš dotaz předávám na kolegu nákupčího k prověření. S pozdravem Lucie Vojáčková Zástupkyně manažera obchodu T.S.BOHEMIA a.s. Sladovní 103/3, 779 00 O
Martin Navrátil <mnavratil@tsbohemia.cz>
13:31 (před 4 hodinami)
komu: Obchodní, mně
Dobrý den,
Zatím odzkoušeno jen s kabelem jack-jack, který je v balení, ale s tímto kabelem mikrofon nefunguje.
Je ale možné, že se 4-pinovým kabelem to fungovat bude. Jakmile to vyzkouším, tak dám vědět.
Díky.
Martin Navrátil
Produktový manažer
T.S.BOHEMIA a.s.
Sladovní 103/3, 779 00 Olomouc
GSM: +420 777105571
www.tsbohemia.cz
Dám vědět zde, tady na poradně, až budu vědět...
Děkují za tu komunikaci s prodejcem. V řešení s kabelem jsem nakonec dospěl k tomu, že si k těm sluchátkám abych je mohl používat i přes kabel budu muset pořídit kombinaci dvou kablu (rozdvojka + label s 2x 4-pinovými jacky) tak jak je to vidět na tomto obrázku, protože nic takového tak jak jsem to chtěl aby to bylo jako jeden kabel asi nikdo nevyrábi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.