Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Teče voda pod pračkou

Od: frantas odpovědí: 14 změna:
Zdravím,
máme pračku LG F1247ND, vždy po dokončeném praní a vyždímání si všímám menší kaluže vody pod levou přední stranou z pohledu když se dívám na na dvířka pračky.
Nenapadá někoho, co vy to mohlo způsobovat?
Děkuju

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

No, vlevo vepředu je napouštění do bubnu -možná hadice někdy i trysky na prášek přicpané kamenem stříkají mimo zásobník... ale taky to může být kdekoliv jinde a voda teče po oplehcování a vytéká tam jak uvádíte,Takže zdělat zadní popř vrchní kryt a pozorovat

doplněno 04.02.23 22:31:

První vytáhněte šuplík a podívejte se na ty trysky.Jsou nad tím šuplíkem a bývají zas... vodním kamenem a stříkají mimo ten šuplík popř. vyčistěte jehlou,špendlíkem... .Jestli nepomůže tak demontujte vrchní kryt-bude držet na dvou šroubech zezadu a vzhlédněte -obr. Jak tam bude sucho tak poté zadní kryt a pozorovat tam

Teče voda pod pračkou
Teče voda pod pračkou #2
frantas
hodnocení

Podívám se na to, děkuji za fotky.
frantas
hodnocení

Dobrý den,
odšrouboval jsem podle vás dva zadní šroubky a sundal horní kryt.
Pak vyndal násypku a pod ní byly zase 2 šroubky, pak už šlo s celou nádobkou hýbat, odpojil jsem hadice a vytáhnul nádobku ven. Celou nádobkou pročistil, zanesené otvory - díry však nebyly, hadice vypadaly vpořádku.
Dal jsem vše zpátky a asi budu muset pozorovat co se při dalším praní bude dít.
Ještě se chci zeptat, zespodu nádobky byla široká harmonika hadice, která šla do bubnu a z fotky je vidět z vrchu další černá harmonika hadice vedoucí také do bubnu.
K čemu jsou ty hadice? Nemyslím ty dvě napouštěcí hadice.
Děkuji
Teče voda pod pračkou #3

Tie harmonikové hadice,jedná je prívod vody do bubna,ďalšia je asi odvetrávanie bubna a ešte jedná je na spode bubna,ktorá je navypúšťanie a ide do čerpadla a z neho do hadice na vypúšťanie.

111®
hodnocení

2x

nebo položit pračku a osahat hadice odspoda..

hodnocení

2x

Pokud je loužička rezavá, tak může být vadné gufero ložisek a přes ložiska jde prací voda.

frantas
hodnocení

Voda je úplně čistá.
Jak to mám teda zjistit? Zkusit sundat zadní kryt a po vyprání se podívat kde je to mokré?

hodnocení

0x
Na dálku to nikdo nepoví. Nezbude, nežli se podívat pod pračku.

spu
hodnocení

0x

Odpovědi zajímavé, ale chybné. Až bude pračka napouštět vodu, tak se musíte pořádně dívat na spodek šuplíku, kde se sype prášek. Uvidíte slabý pramínek vody, který tudy protéká pod pračku. Je třeba vyčistit jak onen šuplík, tak i vnitřek v pračce.

Co když to teče jinde?
spu

Šance, že to teče jinudy ja takřka nulová.

Aha, no tak jo. Nikde jinde voda tedy téci nemůže. Jenom ze šuplete na prášek.
frantas
hodnocení

Myslíte že stačí vyčistit pouze ten šuplíček na prášek?
Já ho vyndal a vyčistil, ale nepochopil jsem co by v něm mohlo být ucpané?

111®
hodnocení

0x

tak ono stačí když tam jde silný proud vody a stříká to, zkuste přiškrtit ventil přívodu k pračce..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]