Zdravím, máme pračku LG F1247ND, vždy po dokončeném praní a vyždímání si všímám menší kaluže vody pod levou přední stranou z pohledu když se dívám na na dvířka pračky. Nenapadá někoho, co vy to mohlo způsobovat? Děkuju
No, vlevo vepředu je napouštění do bubnu -možná hadice někdy i trysky na prášek přicpané kamenem stříkají mimo zásobník... ale taky to může být kdekoliv jinde a voda teče po oplehcování a vytéká tam jak uvádíte,Takže zdělat zadní popř vrchní kryt a pozorovat
doplněno 04.02.23 22:31:
První vytáhněte šuplík a podívejte se na ty trysky.Jsou nad tím šuplíkem a bývají zas... vodním kamenem a stříkají mimo ten šuplík popř. vyčistěte jehlou,špendlíkem... .Jestli nepomůže tak demontujte vrchní kryt-bude držet na dvou šroubech zezadu a vzhlédněte -obr. Jak tam bude sucho tak poté zadní kryt a pozorovat tam
frantas
Podívám se na to, děkuji za fotky.
frantas
Dobrý den, odšrouboval jsem podle vás dva zadní šroubky a sundal horní kryt. Pak vyndal násypku a pod ní byly zase 2 šroubky, pak už šlo s celou nádobkou hýbat, odpojil jsem hadice a vytáhnul nádobku ven. Celou nádobkou pročistil, zanesené otvory - díry však nebyly, hadice vypadaly vpořádku. Dal jsem vše zpátky a asi budu muset pozorovat co se při dalším praní bude dít. Ještě se chci zeptat, zespodu nádobky byla široká harmonika hadice, která šla do bubnu a z fotky je vidět z vrchu další černá harmonika hadice vedoucí také do bubnu. K čemu jsou ty hadice? Nemyslím ty dvě napouštěcí hadice. Děkuji
Tie harmonikové hadice,jedná je prívod vody do bubna,ďalšia je asi odvetrávanie bubna a ešte jedná je na spode bubna,ktorá je navypúšťanie a ide do čerpadla a z neho do hadice na vypúšťanie.
Odpovědi zajímavé, ale chybné. Až bude pračka napouštět vodu, tak se musíte pořádně dívat na spodek šuplíku, kde se sype prášek. Uvidíte slabý pramínek vody, který tudy protéká pod pračku. Je třeba vyčistit jak onen šuplík, tak i vnitřek v pračce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.