Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zasekaný nový mobil Xiaomi

Od: jenjdukolem odpovědí: 4 změna:
Zdravím,v pátek mi přišel nový mobil. Jsem ten typ člověka, co si na mobilu úplně nepotrpí a vystačí si s levnější třídou. I dřív jsem kupoval mobil stejné značky v podobné cenové relaci a vždy jsem byl spokojen. Ale teď... Koupil jsem si Xiaomi Redmi Note 11 4GB/128GB za 5tis Kč a jsem velice zklamán rychlostí telefonu, konkrétně načítání jednotlivých aplikací. Na spuštění např.Whatsappu čekám kolikrát 15s i více, aplikace kolikrát spadnou. Ne vždy, ale někdy se to prostě "kousne". Napadlo mě, jestli to nemůže být tím, že jsem při "převádění" ze starého účtu na nový (mobil) ponechal všechny aplikace, které jsem měl na starém. Už jsem ale odinstaloval všechny, co jinak nepoužívám. Dá se taková "zalagovanost" (která neodpovídá HW mobilu - 4GB RAM, 8mi jádrový procesor) vůbec reklamovat? Nějaký nápad, jak mobil zrychlit, popř. nějaká aplikace pro vyčištění mobilu?Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Vím, že je to blbý, ale zkusil bych ještě jednou tovární nastavení a nedělat obnovu starého mobilu.
Prostě dát mobil do stavu nového.
Pokud to bude stejné tak reklamovat.

111®
hodnocení

2x

Dát do továrního nastavení a netahat tam aplikace ze starého mobilu, ale jen kontakty. Pak zkusit a když je potřeba tak nainstalovat aplikace znovu, protože jiný OS.

hodnocení

0x
Mám necelý rok Redmi Note 11s 4GB/128GB, štve mě na něm spousta věcí, hlavně zabíjení aplikací na pozadí, včetně Whatsappu, nebo nemožnost systémově nahrávat hovory, ale s rychlostí spouštění apek žádný problém nemám. Pokud je má v paměti, reagují okamžitě, pokud už je zabil, tak třeba Whatsapp nabíhá řádově sekundu.
Aplikací mám nainstalováno spoustu, ale vyházel jsem nesmysly, jako Facebook a podobně. Mám cca polovinu zabraného úložiště i cca polovinu SD karty 64 GB.
Při reklamaci vás stejně donutí provést tovární nastavení. Že zlobí s doinstalovanými aplikacemi je zajímat nebude.

tj
hodnocení

0x
Jak už zde ostatní radí. Tovární nastavení, případně nechat komplet přehrát SW (mohlo se stát, že se blbě nahrál SW (OS) a ta část, ze které telefon vychází s továrním nastavením je taky v háji). Jediné, co si tahejte ze starého mobilu do nového jsou kontakty. Nic jiného tam nepatří. Samsung má dokonce apku na přechod na nový telefon (Samsung, značka jako blázen, vlastní apka speciálně určená k této jediné věci) a stejně to není perfektní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]