Nejste přihlášen/a.
Nemate nekdo zkusenosti se zapojovanim pohybovych svetelnych pohybovych cidel?Sice jsem vcera jedno cidlo zapojil,ale nikdy jsem tohle nezapojoval a ten cerny dratek ta faze L je mi jasna,ale kdyz zamenim cerveny s modrym vyhodilo mi to jistic.Ty dva poly se nesmi zamenit?A jeste jedna otazka.Je velky rozdil mezi bocnim cidlem a stropnim cidlem?Muzou se prohodit?Muze se stropni cidlo CN20 pouzit i jako bocni?Tedy na zed?Moc dekuji za odpoved
Černý je přívod fáze od jističe, červený je odchod fáze ke světlu. Když čidlo sepne, spojí černý s červeným. Takže je logické, že když máte na černém fázi a spojíte jí s červeným, na kterém máte nulák, vyhodí to v lepším případě jistič, ale pravděpodobně tím i odpálíte spínací prvek (kontakty) v čidle. Nulák slouží (společně s fází) k napájení elektroniky v čidle a je nutný na to aby to vůbec fungovalo.
"...ja myslel,ze spina nulak"
Prakticky vždy a všude se spíná fáze. Zařízení, které by spínalo nulák je výjimečné a musí k tomu být vážný důvod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.