Ahoj, možná měl někdo z vás stejný problém Lednice jednoduše po stěhování přestala chladit i mrazit, normálně svítí a kompresor dole normálně je teplý, moc se v lednicích nevyznám, tak mi třeba někdo zkušenější poradí děkuji předem. Jedná se o lednici značky BEKO kombinovaná s mrazákem třídy A+
Pokud je chladnička přenášena v jiné, než svislé poloze, má se před opětovným zapnutím minimálně několik hodin počkat, než olej opět steče kam má. Udělali jste to? Pokud ne, nechte ji pár hodin vypnutou. Ale pokud nechladí vůbec, tak spíš ten únik chladiva.
Pokud máte pocit, že kompresor hřeje, ale netočí, pak sežeňte někoho, kdo rozumí elektrice, ať aspoň ohmicky přeměří, že motor má ok obě vinutí a že funguje startér.
Ano po stěhování jsem lednici nechal více, než 24h v klidu a poté jí zapnul, svítí, termostat dole je horký, ale v lednici je pořád teplo i přesto, že jsem zkusil dát výkon na max
Uvažuju tak, že se někde dostalo tlusté do tenkého a kompresor to nepřetlačí. Opravy jsou nerentabilní, kvůli pěně často nemožné, takže lednice je na vyhození. Nebál bych se proto obrátit ji do všech šesti poloh a na chvíli zapnout kompresor. Víc se zničit už nemůže.
Ten zvuk je kompresor dole vždy se ozve jakoby "zaklapnutí" chvilku vibrace pak znova zaklapnutí a bez zvuku
ahoj1
To se jeví, jako že je ucpaná - kompresor nepřetlačí tlak a proto se vypne a za čas to zkusí znova.
Rady už tu adly, obracej lednici do 6 stran a kompresor zapínej jen na profouknutí (20 vteřin).
otočil bych lednici vzhůru nohama a ihned zapnul na 30 sekund, nechal 12 hod. a znova zapnul na 30 sekund, otočil zpátky a ihned zapnul na 10 minut co to udělá. Když nic pak ještě počkal 12 hodin a znova zkusil
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.