Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mobilní data

Od: vojta1996 odpovědí: 7 změna:

Zdravíčko. Moc se ve tom nevyznám, ale mám v plánu si nakoupit mobilní data (doposud jsem je nepoužíval). Jak poznám, jestli už je náhodou nemám?U datových přenosech mám totiž poznámku - "Mohou být účtovány poplatky za přenesená data". Když tu funkci zapnu, tak mi najede internet normálně (prohlížeč nebo facebook appka).

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Na FAKTUŘE data účtována máte? Platíte je? Podle dotazu asi ne...Jakého máte operátora a jakou smlouvu? Na co všechno? Jinak budete mít samé dobré rady, ale pro vás budou třeba NA NIC, váš operátor má jiné nabídky v jiných cenách s jinými podmínkami...

doplněno 19.01.23 16:26:

Máte paušál?

hodnocení

1x

Když tu funkci zapnu, tak mi najede internet normálně. ... Takže nějaké data na vašem čísle máte. Ať už v rámci paušálu nebo předplacenky.

Pokud máte paušál, tak ani z faktury se to nemusíte dozvědět. Já mám na vyúčtování "Datový provoz (z tarifu, balíčků, navýšení datového limitu): 0 Kč" I přesto, že mám spoustu dat v rámci paušálu.

Takže nejjistěji se to dozvíte u svého operátora. Ať už na prodejně nebo na zákaznické lince. "Dobrý den. Chci se zeptat, mám na svém čísle nějaká volná data? Kolik? Kolik stojí dokoupení dalších dat? ...Děkuji, nashledanou" Otázka jedné minuty na telefonu.

Data mít nemusí.
Pokud je doma na wifině a jen si zapne data, tak pojede dál na wifi.
Já jen, že tazatel je zřejmě naprostý nováček co se týče těchto věcí.

Píše "...Když tu funkci zapnu, tak mi najede internet normálně. ..." Tak tiše (a možná naivně) očekávám, že před zapnutím té funkce mu internet nešel. Ale třeba ano. Lidi jsou různé.

ahoj*
hodnocení

0x

Za normalnich okolnosti, pokud jsem svepravny, zeptam se tam, kde (komu) platim za SIM. Kdyz uz jsem liny prostudovat cenik/smlouvu/VOP.

Sdelte jeden duvod, proc to ve vasem pripade nejde? Zvlaste kdyz jste plnolety (*1996)?!

hodnocení

0x

Běžte na stránky operátora, kterého máte a přihlašte se.
Jde to anonymně kdy zadáte svoje číslo a přijde SMS s kódem, který opíšete do políčka.
Pak se podívejte co máte vlastně za tarif a zda máte v rámci tarifu povolená data a za jakých podmínek.

hodnocení

0x
Pokud nejste na WiFi a zmáčknete mobilní data tak se vám automaticky začnou stahovat peníze z kreditu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]